Betere Nederlandse taalvaardigheid

Nederland moet betere cursussen Nederlands bieden. Ongeveer 2,5 miljoen mensen in ons land beschikken niet over voldoende talenkennis, wat voor veel problemen zorgt.
Dat blijkt uit een maandag verschenen rapport van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De beheersing van de Nederlandse taal moet niet alleen verbeteren voor vluchtelingen en immigranten, maar ook voor buitenlanders en internationale studenten. “Er zijn inburgeringscursussen voor mensen, maar nauwelijks goede vervolgcursussen”, zegt hoogleraar taalkunde Pieter Muysken. “Doe eens niet zo Nederlands” is wat je vaak hoort als je iemand wilt verbeteren. Echter, wij vinden dat Nederlands beter moeten worden in de taalvaardigheid.

Leesvaardigheid

Om te profiteren van gelijke kansen in het leven, is het erg belangrijk dat je kunt lezen, want wie leest, de wereld ligt aan zijn voeten. Lezen verruimt onze geest, leert ons anderen beter te begrijpen en verhoogt ons welzijn. Daarom is investeren in leesbevordering zo belangrijk. In onze cursussen en workshops besteden we hier op een leuke manier aandacht aan die het leesplezier bevordert, niet ondermijnt.

Vloeiendheid

We kijken naar de belangrijkste vaardigheden. In de inclusieve samenleving van vandaag wordt spreken steeds belangrijker. Er is niets belangrijker dan een goed woordje te doen in Nederland. Of het nu voor vrienden, partners, familie, gemeenten of overheden is. Wij zien hier de noodzaak van in en helpen u graag verder met behulp van diverse praktische oefeningen, methodieken en lesmaterialen.

Bekijk de website van DenzNL hier