Hemmen en Valburg

HemmenDeze keer wandelen we in de buurt van Hemmen en Valburg. Neem vanaf NS-station Elst de bus 35 van Breng richting Zetten. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag twee keer per uur. De  OV-chipkaart is geldig in de bus.

Stap na een klein half uurtje uit bij de halte Zetten, Molenstraat. Vandaar kunt u langs het riviertje de Linge richting Hemmen het pad volgen. In Hemmen zijn er verschillende routes uitgezet. U kunt bijvoorbeeld naar het Landgoed De Heerlijkheid Hemmen lopen. Een prachtig stukje natuur in het vlakke Betuweland. In het park in Engelse landschapsstijl staat de ruïne van Kasteel Hemmen. Op de fundamenten van het middeleeuwse kasteel werd in het midden van de 18de eeuw een statig landhuis gebouwd. Dat werd in 1945 tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield. U kunt ook doorlopen tot het treinstation Hemmen-Dodewaard met het markante stationsgebouw uit 1882, tegenwoordig in gebruik als woning. Vandaar neemt u de Arriva-trein terug naar Elst.

Dezelfde bus 35 van Breng rijdt vanaf NS-station Elst naar het recreatiegebied Strandpark Slijk-Ewijk vlakbij Valburg. Stap na ongeveer tien minuten uit bij de halte Valburg, Strandpark Noord. Hier kunt u een ronde om de noordelijke plas van het Strandpark maken. Zeker om met de hond hier te wandelen is erg leuk. Een rondje wandelen kost u ongeveer een uurtje.

Raadpleeg de site 9292 voor actuele reisinformatie.

Er zijn op de wandelroutes voldoende horecavoorzieningen, zoals:

Hemmen: www.pannenkoekenaandelinge.nlwww.brasserieheerlijkheid.nl

Strandpark: www.watergoed.nl / www.pannekoekenbakker.nl/slijk-ewijk

Zetten: www.betuwe-ijs.nl 

Valburg