Elten (D) en Tolkamer

Tolkamer - RijnDeze wandeling voert naar Elten in Duitsland en Tolkamer.

Neem vanuit de regio Nijmegen de bus of trein naar NS-station Zevenaar. Hier kunt u de buurtbus lijn 566 richting Spijk pakken. Het is een 8-persoons busje dat overdag één keer per uur alleen van maandag tot en met vrijdag rijdt. De OV-chipkaart is geldig in de buurtbus.

De buurtbus rijdt door het Duitse plaatsje Elten. Nog geen kwartiertje vanaf Zevenaar. In Elten kan men bij de halte Markt uitstappen voor een wandeling naar de Eltenberg. Daar staat de Drususbrunnen uit de vroege middeleeuwen. Deze 57 meter diepe waterput is vernoemd naar de Romeinse veldheer Drusus en diende als waterverzorging voor de bevolking. De waterput bevindt zich in een gebouwtje met aan de binnenkant schilderingen van Romeinse soldaten en slaven. In Elten kan men ook prima en goedkoop eten. Voor een bezoek aan Emmerich neemt men in Elten de NIAG-bus, lijn 94.

De buurtbus rijdt ook verder naar Tolkamer en Spijk. In Tolkamer is de gezellige Rijnpromenade met voldoende horeca en een prachtige blik over de Rijn. Vanaf Tolkamer kan men bijvoorbeeld met lijn 60 terug naar Arnhem reizen.

Raadpleeg http://9292.nl/ voor de actuele reisinformatie.