Buitenlandservice

BELGIE Luik Guillemins IC naar LuxemburgOp vakantie naar het buitenland met het openbaar vervoer is aangenaam maar ook avontuurlijk, interessant én minder belastend voor het milieu. En een goede voorbereiding loont de moeite! Daarom, als service van Rover, vindt u hier uitgebreide informatie over het reizen in en naar diverse Europese landen. Met per land of groep van landen de belangrijkste reismogelijkheden, voorbeelden van tarieven, tips en links. Onderaan deze pagina vindt u meer algemene en praktische informatie.

Buitenlandservice voor leden

Leden van Rover kunnen bij Rover kosteloos informatie inwinnen over het vinden van een een juiste route en/of goedkopere alternatieven en over het meenemen van de fiets in de trein voor grote delen van Europa.
Dit kan telefonisch op vrijdag tussen 10 en 16:30 uur (Telefoon: 033 4220450).
U kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gegevens die u uitgezocht wilt hebben (datum heen- en terugreis, begin- en eindstation, fiets wel/niet mee, leeftijden reisgezelschap, groepsgrootte, speciale wensen [denk aan: weinig overstappen, zo goedkoop mogelijk, zo snel mogelijk, lange overstaptijden] etc.).

Meer informatie over internationaal reizen

Reisinformatie per land
Informatie over reizen naar en in Europese landen
> Lees meer

Internationaal reizen met OV-chipkaart
Download onze folder 'Met de trein naar het buitenland: hoe werkt dat tegenwoordig?' of bekijk het overzicht hoe de poortjes te passeren met diverse internationale tickets
> Lees meer

FAQ internationaal reizen
Veelgestelde vragen over onder meer het kopen van kaartjes voor internationale reizen
> Lees meer

Tip: goedkoper de grens over
Tips om iets te besparen op de (trein)reis naar het buitenland
> Lees meer

Met fiets en trein naar het buitenland
De fiets mee op vakantie met de trein? Lees hier onze tips en overzicht van treinen waarin dit mogelijk is.
> Lees meer

Internationale langeafstandsbussen
Er rijden steeds meer internationale busmaatschappijen tussen Nederland en het buitenland. Een overzicht.
> Lees meer

Tip: dienstregeling downloaden
De Duitse treindienstregeling, aangevuld met een groot deel van Europa, en een wekelijkse update zijn te vinden via de Oostenrijkse spoorwegen (download 30 MB). Een handige app voor Europese treinreizen is de DB Navigator