05
mei
2017

Teleurstellende zomerdienstregeling Breng

Een aparte Hoogzomerdienstregeling komt er niet meer. Maar busvervoerder Breng handhaaft in de nieuwe zomerdienstregeling de forse frequentieverlagingen van de bussen. Er zijn slechts kleine aanpassingen vergeleken met vorig jaar. En de zomerdienstregeling duurt geen acht, maar zeven weken. Rover Arnhem-Nijmegen is zeer teleurgesteld.

hoogzomerdienst1De Hoogzomerdienstregeling zorgde vorig jaar voor een storm aan kritiek. De meeste buslijnen reden, ook in de spits, om het half uur in plaats van om het kwartier. Enkele lijnen kregen zelfs een uur- in plaats van een halfuursdienst. Rover verzamelde tachtig klachten in een zwartboek. Ook de SP voerde actie. Toch wil het Gelderse provinciebestuur, naast een iets kortere periode, slechts kleine aanpassingen in de nieuwe zomerdienstregeling. Breng moet bussen op eenzelfde route beter over het uur verspreiden. Zorgen voor extra ritten tijdens de introductieweken op de Radboud Universiteit. En de tarieven aanpassen op buslijn 80 van Nijmegen naar Millingen. Buslijn 82 blijft in de zomer geschrapt. Daarom zijn reizigers op deze route langer onderweg en maken ze extra kosten. De vervoerder moet daarnaast een communicatieplan voor de nieuwe zomerdienstregeling voorleggen aan de provincie.

Het advies van het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer, het officiële inspraakorgaan over openbaar vervoer in de provincie Gelderland, is grotendeels in de wind geslagen. Alleen een betere spreiding van bussen op dezelfde routes en goede aansluitingen op IC-treinen en busstations heeft Breng toegezegd. Een zomerdienstregeling van zes weken en handhaving van de kwartierfrequentie van de HOV-lijnen met de nummerserie 300 komen er niet. Net zo min als plannen om reizigers te stimuleren met het openbaar vervoer naar toeristische attracties en de steden Nijmegen en Arnhem te reizen. Breng doet geen enkele poging om de lege stoelen in de vakantieperiode te vullen. Volgens Rover Arnhem-Nijmegen is er veel meer mogelijk door met speciale aanbiedingen te komen. Bijvoorbeeld in overleg met de grote spelers op de recreatieve markt zoals Burgers Zoo of het Openluchtmuseum in Arnhem. Ook goedkope dagkaarten kunnen succesvol zijn en je hebt geen gedoe met een OV-chipkaart. Een goed voorbeeld is het 65-plus kaartje (voor 1,50 euro) van Syntus. Het is een gemiste kans van Breng. De nieuwe zomerdienstregeling loopt van 10 juli tot en met 25 augustus 2017.

Foto voorkant: busstation Arnhem. Foto deze pagina: busstation Nijmegen

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen