18
november
2018

Streep door spoorlijn Nijmegen - Kleef

De reactivering van de spoorlijn tussen Nijmegen en Kleef lijkt voorlopig van de baan. De provincie Gelderland gaat geen geld meer steken in verder onderzoek. De gemeente Berg en Dal wil geen treinen door het centrum van Groesbeek. Voor de gemeente Nijmegen is het geen prioriteit. Rover is hierover erg teleurgesteld. Een gemiste kans.

NK03De provincie Gelderland baseert zich op een onderzoek van Movares naar toekomstige reizigersstromen. Hierbij is rekening gehouden met de snellere groei van de steden en het aantal studenten aan de universiteit en HAN en de Hochschule in Kleef. Er zouden 3400 reizigers per dag gebruik maken van de spoorlijn. Hiervan is de helft grensoverschrijdend. Een deel maakt nu al gebruik van de bus. Uiteindelijk zouden er maar zo'n 800 nieuwe grensoverschrijdende reizigers zijn. Het onderzoek is echter een aanfluiting. De aantallen studenten zijn erg laag ingeschat. En toekomstige ontwikkelingen zijn niet meegenomen, zoals een grotere samenwerking in de Euregio Rhein-Waal, een groei van de arbeidsmarkt in dat gebied en potentiële reizigers naar vliegveld Weeze.

Wat ook meespeelt bij het besluit van de provincie is dat de gemeente Berg en Dal geen treinen wil door het centrum van Groesbeek. De gemeente is ook bang dat de huidige buslijn 5 naar Groesbeek bij een reactivering grotendeels zal sneuvelen. De toeristische activiteiten op het oude baanvak moeten behouden blijven. Berg en Dal wil volgend jaar het tracé voor één euro kopen van ProRail. Opmerkelijk is ook de houding van de gemeente Nijmegen. Die richt zich alleen op het opknappen van de stations in Nijmegen en Nijmegen Heyendaal. Wethouder Tiemens laat zelfs verstek gaan bij verschillende overleggen met de Duitse overheden. En dat terwijl haar partij GroenLinks verder onderzoek naar een reactivering in het verkiezingsprogramma heeft staan.

De Duitste overheden, de Kreis Kleve en de Landtag Nordrhein Westfalen, zijn wel voorstander van een reactivering van de spoorlijn. Op het seminar Grensoverschrijdend Openbaar Vervoer en Infrastructuur in De Goffert in oktober maakte de Kreis Kleve bekend al vijftigduizend euro te hebben gereserveerd voor een nieuwe verkenning. De Verkehrsverbund Rhein Ruhr is bezig met de aanbesteding voor de RE10 van Düsseldorf naar Kleef en wil de spoorlijn graag doortrekken tot Nijmegen. Ze hebben zelfs plannen voor milieuvriendelijke waterstoftreinen op het traject. Maar door de politieke onwil aan Nederlandse zijde, heeft nu ook de Kreis Kleve de handdoek gegooid.

De reactivering van de spoorlijn komt 28 november aan bod in de BOC-commisie van Provinciale Staten. Rover hoopt dat de statenleden het provinciebestuur alsnog tot inkeer brengt. Er moet op zijn minst geld beschikbaar komen voor een actuele verkenning naar een reactivering van de spoorlijn.

Foto: Gerrit Wijers. Rit op 1 november over de spoorlijn bij Groesbeek georganiseerd door de Vereniging voor Innovatief Euregionaal Vervoer.

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen