20
maart
2019

In Beeld: OV in Arnhem - Nijmegen

Deel zes van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes en nieuws over het openbaar vervoer in Nijmegen en Arnhem. Afgelopen maandag was de eerste rit van de Arnhemse Trolley 2.0. De landelijke consumentenorganisaties pleiten voor meer stoptreinen tussen Den Bosch en Arnhem. En het station Nijmegen Lent heeft eindelijk nieuwe fietsenrekken.

IB601

IB610

Afgelopen maandag was in Arnhem de start van Trolley 2.0. Gedeputeerde Conny Bieze, Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch en Breng-directeur Juul van Hout namen met een kort ritje Trolley 2.0 officieel in gebruik. De gelede trolleybus van 18 meter lang kan tien tot vijftien kilometer rijden zonder bovenleiding. De dieselmotor achter in de bus is vervangen door een accupakket dat tijdens het rijden onder de bovenleiding wordt opgeladen. De stroom van de trolley kan ook gebruikt worden voor de elektronische borden met reisinformatie en voor het opladen van OV-chipkaarten. Vervoerder Breng gaat de twee trolleybussen als proef inzetten in de daluren op de lijn 1 tussen Velp en Oosterbeek. Rover is erg blij met Trolley 2.0. Hierdoor komt een uitbreiding van het trolleynetwerk naar Elst, Westervoort en Huissen een stap dichterbij. Trolley 2.0 moet ook leiden tot een duurzamer streekvervoer. De provincie Gelderland wil dat de nieuwe busconcessie Rijn-Waal in 2023 geheel zero emmissie is. Gedeputeerde Bieze noemde de concessie Arnhem-Nijmegen nu al de schoonste van Nederland. Maar ze wil ook een pilot met de nieuwe techniek in 12-meter trolleybussen. Die moeten dan wel eerst worden aangeschaft. Foto's: De Trolley 2.0 wordt voor het eerst getoond. Gedeputeerde Bieze achter het stuur. Ook de eerste trolleybus in Arnhem, in 1949 voor de lijn Oosterbeek - Velp, was present bij de presentatie.

IB06

IB605De landelijke consumentenorganisaties, verenigd in het LOCOV, pleiten in hun advies aan NS voor meer stoptreinen tussen Arnhem, Nijmegen en Den Bosch in de avonduren na 20.00 uur en op zondag. Op dit moment rijdt er dan maar één stoptrein per uur. Het LOCOV wil dat er met ingang van de nieuwe dienstregeling van 2020 de hele week op zijn minst twee treinen per uur gaan rijden. Rover pleit hier al jaren voor. Steeds meer reizigers nemen in die daluren de trein. Helaas zonder resultaat. Hopelijk dat NS nu in elk geval eens een goede analyse gaat maken van de reizigersbewegingen op het traject. Foto's: Een Flirt-3 stoptrein van NS rijdt bij de spoorbrug in Nijmegen richting Arnhem en de Flirt-3 op het station in Den Bosch.

IB03

IB609

IB04Het was Rover al lang een doorn in het oog. De ouderwetse fietsenrekken op station Nijmegen Lent. Maar onlangs heeft NS ze eindelijk vervangen door moderne exemplaren. Aan de voorzijde van het station zijn er twaalf grote rekken, met ieder plaats voor 32 fietsen, en een klein rek, voor twaalf fietsen. Aan de achterkant van het station, bij de noordelijke trappen, zijn er nog eens negen kleine rekken. In totaal is er plaats voor zo'n vijfhonderd fietsen. De fietsenrekken zitten goed vol. Gele borden waarschuwen voor fietsendieven. Jammer dat er geen fietskluizen zijn geplaatst. En een OV-fiets is er ook nog niet te krijgen. Foto's: De nieuwe fiestenrekken op het station Nijmegen Lent, aan de voorzijde en de aan de achterkant, waar net een VIRM voorbij raast.

 

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen