31
mei
2018

In beeld: OV in Arnhem - Nijmegen

Deel vijf van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes en nieuws over het openbaar vervoer in Nijmegen en Arnhem. Extra overstappaaltjes op het treinstation in Nijmegen. Een gevaarlijke uitstaphalte voor de streekbussen op Arnhem Centraal. Nieuwe kaartautomaten van Breng en opgeknapte bushokjes. En plannen voor een sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem.

IB01Rover heeft er al vaak op gewezen. Het ontbreken van een overstap zuil op perron 1A op het treinstation in Nijmegen. Daar stoppen soms vertraagde Arriva-treinen van de Maaslijn. Reizigers moeten dan eerst helemaal naar perron 1B lopen als ze willen overstappen op een NS-trein. Inmiddels is er gelukkig een overstap zuil geplaatst.

IB04De uitstaphalte van de streekbussen achter in de 'busremise' op Arnhem Centraal. Gevaarlijk en sociaal onveilig, vooral 's avonds. Het ROCOV Gelderland, de consumentenorganisatie waar ook Rover deel van uitmaakt, constateerde het probleem al zo'n twee jaar geleden tijdens een schouw op Arnhem Centraal. De schouw leverde een waslijst aan verbeterpunten op. Er is amper iets mee gedaan. Een veilige uitstaphalte is er ook nog steeds niet. Voor het ROCOV was de maat vol: er werd een persbericht verstuurd. Hopelijk dat de gemeente Arnhem er nu snel werk van gaat maken.

IB02Een nieuwe kaartautomaat van Breng op het Velperplein in Arnhem. Onlangs geplaatst. Net als op het Willemsplein. Deze drukke busstations kregen kaartautomaten in het kader van de gemeenteplannen om de bereikbaarheid en leefbaarheid van de binnenstad te verbeteren.

IB03Op het Willemsplein zijn ook enkele abri's opgeknapt. De achterkant was twee jaar geleden bedekt met planten. De leiding van het automatische bewateringssysteem raakte echter verstopt. De plantjes legden bijna het loodje. Ze zijn nu weer fris en groen.

IB05Als het aan de provincie Gelderland ligt, gaan we deze trein vaker zien. De provincie wil, bovenop de huidige kwartierdienst, een sneltrein, zonder tussenstops, tussen Arnhem en Doetinchem. Deze RegioExpres rijdt één keer per uur en gaat als stoptrein verder naar Winterswijk. Het is een grote verbetering voor de bereikbaarheid van de Achterhoek. De reistijd daalt met 13 tot 20 minuten. En in Arnhem blijft er in de toekomst een goede overstap op de treinen naar Nijmegen en de Randstad als de NS om de tien minuten een Intercity gaat rijden tussen Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Rover is blij met de provinciale plannen en hoopt dat de landelijke overheid snel met geld over de brug komt. Voor de RegioExpres is een spoorverdubbeling nodig tussen Didam en Doetinchem de Huet. Alleen voor het deel vanaf Wehl is er geld beschikbaar om de huidige kwartierdienst te verbeteren. Om in de toekomst twee keer per uur een sneltrein te laten rijden, zijn onder meer een vrije kruising in Arnhem Oost en extra perroncapaciteit op het station in Zevenaar nodig.

 

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen