04
maart
2018

In beeld: OV in Arnhem - Nijmegen

Deel vier van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes over het openbaar vervoer in Nijmegen en Arnhem. Op het station Nijmegen Heyendaal is het meubilair vernieuwd. NS en Breng zijn gestart met een gezamenlijk kaartje voor de trein en de bus in beide Gelderse steden. En de eerste fase van het opknappen van het station Arnhem Velperpoort is voltooid.

NH2

NH4

NH1

Op station Nijmegen Heyendaal is het meubilair vervangen. De oude abri's hebben plaatsgemaakt voor moderne exemplaren, zoals die ook op de overige stations van de Maaslijn zijn te zien. De nieuwe abri's hebben houten banken. Die zitten comfortabeler. Maar de abri's zijn half open. Bij veel wind is er niet voor iedereen voldoende beschutting. Verder zijn er nieuwe en veel snellere in- en uitcheckpaaltjes. Die staan niet meer op de perrons, maar aan de voor- en achterkant van het station. Eerder werden al extra trappen geplaatst.

NSBreng1

 

 

 

NS en Breng zijn een proef gestart met een gezamenlijk kaartje voor de trein en de bus, het zogenaamde +bus-ticket. Vanaf ieder station in Nederland kan de reiziger een treinkaartje kopen, inclusief busvervoer naar een bestemming in Nijmegen en Arnhem. De kaartjes zijn online te koop op de site van NS, de NS-kaartautomaten en bij de balies van de vervoerders. Ze zijn vooral bedoeld voor reizigers die geen OV-chipkaart hebben, zoals buitenlandse toeristen. De proef duurt vier maanden. In Arnhem was al een beperkt trein-bus ticket geldig naar het Openluchtmuseum, Burgers' Zoo en sportcentrum Papendal. Wel jammer dat er zo weinig reclame voor wordt gemaakt. De folder hangt maar in een paar bussen.

 

 

Het voorplein van het station Arnhem Velperpoort is helemaal opgeknapt. Er zijn nieuwe bloembakken geplaatst en de bestrating is vernieuwd. In de toekomst wordt ook het plein aan de achterzijde van het station aangepakt. Er komen onder meer nieuwe fietsenstallingen en fietskluizen. Het wordt hoog tijd dat de oude kluizen worden vervangen. Het station zelf wordt ook flink opgeknapt. Er komen liften, een bredere trap naar perron 1, nieuw meubilair en bredere perrons.

AV2

AV1

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen