03
augustus
2017

Extra trappen station Nijmegen - Heyendaal

Op het station Nijmegen - Heyendaal zijn extra trappen geplaatst. Ze zijn afkomstig van het oude station in Delft. Reizigers kunnen nu sneller de perrons verlaten. Door de grote drukte in de ochtend- en avondspits was de situatie op de perrons gevaarlijk geworden.

nh01

nh09De trap naar spoor 1 richting Venlo. En de dubbele trap bij spoor 2, die uitkomt bij het Technovium. In het markante gebouw geven de ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen onderwijs. De incheckpaaltjes zullen in de toekomst van de perrons verdwijnen en verplaatst worden naar de voor- en achterzijde van het station.

nh07nh05

Het begin van de bouw van de extra trappen. Bij spoor 1. Rechts naast de lift, staan alleen nog een rood-wit bord en hekken. Links van de trap naar de loopbrug over het spoor is de bestaande trap naar beneden. Het grote stationsbord moet eventjes wijken.

nh04nh08

Bij spoor 2. De tegels zijn net weggehaald op de plek waar de dubbele trap gaat komen. De treinen hebben de blauw-witte Arriva-kleur met de rode Limburgse leeuw. Een paar weken later: de trap is bijna klaar.

nh03

Aan de kant van de Heyendaalseweg zijn nu ook alle fietsenstallingen overdekt.

Categories: Rover Arnhem-Nijmegen

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen