• Home
  • Nieuws afdeling Arnhem-Nijmegen

Rover Arnhem-Nijmegen

17
maart
2016

In Beeld: OV in de Waalstad

Inbeeld2

Een nieuwe rubriek op deze website. Opvallende plaatjes over het openbaar vervoer in Nijmegen en omstreken. Vier foto's deze keer. De onverwoestbare kracht van de Mat '64. Een vervallen bushokje uit de jaren vijftig in Doornik. Een seinhuisje uit dezelfde tijd in de Waalstad wacht nog steeds op een nieuwe bestemming. En studenten hoeven op station Nijmegen Heyendaal niet meer in het zand te staan.

12
februari
2016

Nieuwe fietsenstallingen station Elst

Elst1

Op NS-station Elst zijn aan beide zijden van het spoor nieuwe fietsenstallingen geplaatst. Het werk aan de onderdoorgangen is in volle gang. Aan de kant van het nieuwe NS-station komt een tunnel voor voetgangers en fietsers. Bij de P&R garage verschijnt een tunnel voor het snelverkeer. Eind dit jaar moeten die klaar zijn. Rover Nijmegen e.o. is blij met de vernieuwingen maar heeft nog een aantal wensen.

 

30
januari
2016

2017: zes Intercity's en vier Sprinters

StoptrW

Zes Intercity's en vier Sprinters per uur tussen Nijmegen en Arnhem. Dat wil NS in de nieuwe dienstregeling voor 2017. De IJssellijn, de Intercity van Zwolle naar Roosendaal, wordt versneld. Door het aanpassen van de stoptreinen blijven er vier Sprinters per uur rijden tussen de Gelderse steden. Wijchen krijgt overdag ook vier in plaats van de huidige twee stoptreinen. Reizigers hoeven minder over te stappen.

08
januari
2016

Maaslijn gaat op de schop

Nijmegen Heyendaal I

De Maaslijn, de treinverbinding tussen Nijmegen en Roermond, wordt verbeterd. Het traject is grotendeels enkel spoor. Dat zorgt voor veel vertragingen. Er komen op vier plekken spoorverdubbelingen. In totaal zo'n vijftien kilometer. Spoorbogen, wissels en de beveiliging bij overwegen worden aangepast zodat de trein sneller kan rijden. De hele spoorlijn komt 'onder de draad'. In 2020 zorgen de verbeteringen voor een robuustere dienstregeling, betere aansluitingen in Nijmegen, Venlo en Roermond en een reistijdwinst van vier minuten.

21
december
2015

Getest: Flixbus Nijmegen - Rotterdam

FlixbusDe nieuwe concurrent van de NS, Flixbus, rijdt nu ook in Nijmegen. Een lid van Rover-Nijmegen heeft de proef op de som genomen en test de busverbinding. Lees hier zijn ervaringen.

14
december
2015

Extra Fietsenstallingen HOV-lijn

fietsenstallingDe gemeente Lingewaard is begonnen met het plaatsten van extra fietsenstallingen bij een aantal haltes van de HOV-lijn 300 in Bemmel en Huissen. Het gaat om overdekte stallingen met zes fietsklemmen. Rover Nijmegen e.o. wees anderhalf jaar geleden al op de problemen bij de fietsenstallingen van de busverbinding tussen Nijmegen, Bemmel, Huissen en Arnhem. 

30
oktober
2015

Minder bussen Breng

station nijmegenActieve leden van reizigersvereniging Rover uit Nijmegen en omgeving zijn verbaasd dat serieus wordt overwogen om in de loop van december de busdienst 3% tot 4% in te krimpen. In deze regio neemt het gebruik van de huidige diensten juist toe. Volgens vervoerder Hermes zijn er zelfs lijnen waar nu 30% meer reizigers in zitten dan vorig jaar om deze tijd. Waarom iets beperken dat nu juist goed loopt?

10
augustus
2015

OV Plannen Gelderland

Nijmegen brug RavensteinNa de Provinciale Statenverkiezingen werd in Gelderland eind april de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en PvdA geïnstalleerd. Het coalitieakkoord Ruimte voor Gelderland bevat onder paragraaf 4 een lemma: Grensoverschrijdend OV. Een snelle busverbinding tussen Nijmegen, via Kleef, naar Doetinchem. Dubbelspoor bij Ravenstein en elekrificatie van de Maaslijn zijn enkele hoofdpunten. 

<<  1 2 [3