• Home
  • Nieuws afdeling Arnhem-Nijmegen

Rover Arnhem-Nijmegen

20
maart
2019

In Beeld: OV in Arnhem - Nijmegen

IB608Deel zes van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes en nieuws over het openbaar vervoer in Nijmegen en Arnhem. Afgelopen maandag was de eerste rit van de Arnhemse Trolley 2.0. De landelijke consumentenorganisaties pleiten voor meer stoptreinen tussen Den Bosch en Arnhem. En het station Nijmegen Lent heeft eindelijk nieuwe fietsenrekken.

06
maart
2019

Een impressie van het Gelderse OV-café

PS02Vorige week donderdag organiseerde het ROCOV Gelderland een OV-Café in het kader van de verkiezingen van de Provinciale Staten op 20 maart. Elf politieke partijen waren aanwezig in een goed gevulde zaal. Er kwamen vele onderwerpen aan bod. We hebben voor u de belangrijkste drie op een rijtje gezet: de regie in het provinciale openbaar vervoer, toekomstige investeringen en toegankelijkheid. Het leverde een aantal boeiende uitspraken op die ook van belang zijn voor de regio Arnhem-Nijmegen.

18
november
2018

Streep door spoorlijn Nijmegen - Kleef

NK01De reactivering van de spoorlijn tussen Nijmegen en Kleef lijkt voorlopig van de baan. De provincie Gelderland gaat geen geld meer steken in verder onderzoek. De gemeente Berg en Dal wil geen treinen door het centrum van Groesbeek. Voor de gemeente Nijmegen is het geen prioriteit. Rover is hierover erg teleurgesteld. Een gemiste kans.

14
oktober
2018

Nieuwe dienstregeling Breng

Breng1904De nieuwe dienstregeling van busvervoerder Breng voor Arnhem en Nijmegen kent geen grote veranderingen. In Arnhem wordt de bus op twee lijnen, waar weinig reizigers gebruik van maken, gedeeltelijk geschrapt. De Nijmeegse buslijn 6 gaat minder vaak rijden in de daluren en op zaterdag. Op een aantal drukke lijnen komen juist extra spitsritten. Nieuw is de buurtbus tussen Heteren en Elst.

23
juni
2018

Geen contant geld meer in de bussen

cashloosHet is vanaf zondag 24 juni niet meer mogelijk met contant geld te betalen in de bussen in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. Wel kan er in de bus betaald worden met een bankpas en creditcard. Uiteraard blijft ook de OV-chipkaart geldig. Het weren van contant geld uit de bussen moet de veiligheid van de buschauffeurs verbeteren. Volgens Rover heeft de invoering van dit zogenaamde cashloos betalen in de oostelijke provincies nog teveel haken en ogen.

31
mei
2018

In beeld: OV in Arnhem - Nijmegen

IB00Deel vijf van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes en nieuws over het openbaar vervoer in Nijmegen en Arnhem. Extra overstappaaltjes op het treinstation in Nijmegen. Een gevaarlijke uitstaphalte voor de streekbussen op Arnhem Centraal. Nieuwe kaartautomaten van Breng en opgeknapte bushokjes. En plannen voor een sneltrein tussen Arnhem en Doetinchem.

06
maart
2018

Wat zeggen de politieke partijen over het OV?

Verkiezingen3Om een overzicht te bieden in de zee van partijprogramma’s en debatten in deze periode hebben wij een overzicht gemaakt van de standpunten van de politieke partijen in Arnhem en Nijmegen op het gebied van openbaar vervoer. Wij zullen u geen richting opsturen. U kunt zelf zien welke partijen overeenkomen met onze standpunten. Wij willen neutraal blijven en als Rover geen politieke voorkeur geven. Hieronder staat per gemeente van elke partij de standpunten. Veel leesplezier en succes met het maken van een weloverwogen keuze.

04
maart
2018

In beeld: OV in Arnhem - Nijmegen

NH3Deel vier van de serie In Beeld. Opvallende plaatjes over het openbaar vervoer in Nijmegen en Arnhem. Op het station Nijmegen Heyendaal is het meubilair vernieuwd. NS en Breng zijn gestart met een gezamenlijk kaartje voor de trein en de bus in beide Gelderse steden. En de eerste fase van het opknappen van het station Arnhem Velperpoort is voltooid.

27
november
2017

Nieuwe fietsenstalling station Wijchen

WIJ08Er wordt nog volop gebouwd op het treinstation in Wijchen. Maar de nieuwe fietsenstalling aan het voorplein is vorige week maandag al open gegaan. Op het dak van de stalling zijn zonnepanelen. Er zijn vijf rijen fietsenrekken van twee lagen. De stalling biedt plek aan duizend fietsen, heeft elektrische oplaadpunten voor e-bikes en speciale plaatsen voor bakfietsen.

08
november
2017

Breng Flex is geen openbaar vervoer

BF2In de nieuwe dienstregeling van vervoerder Breng voor 2018 worden slecht lopende buslijnen in frequentie verminderd, ingekort of opgeheven. Breng Flex, de taxidienst van halte tot halte, is nu het nieuwe toverwoord. Afdelingslid en lid van Rover Jong, Christian van Millingen, laat er zijn kritische licht over schijnen.

06
november
2017

Nieuwe dienstregeling Breng

umcbusBusvervoerder Breng gaat de dienstregeling in de regio Arnhem en Nijmegen vanaf 10 december fors aanpassen. Meer bussen en trolleys in de spits op goed lopende lijnen. Minder bussen, inkorting en zelfs het opheffen van slecht bezette buslijnen. Als alternatief hiervoor dient Breng Flex. Deze taxidienst van halte tot halte wordt voorlopig niet uitgebreid. Rover is tevreden over de verhogingen van de frequentie op sommige lijnen, maar heeft ook veel bezwaren tegen de veranderingen.

03
augustus
2017

Extra trappen station Nijmegen - Heyendaal

nh06Op het station Nijmegen - Heyendaal zijn extra trappen geplaatst. Ze zijn afkomstig van het oude station in Delft. Reizigers kunnen nu sneller de perrons verlaten. Door de grote drukte in de ochtend- en avondspits was de situatie op de perrons gevaarlijk geworden.

29
juni
2017

Nieuwe abonnementen en tarieven

TarNijmegenDe provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel gaan met ingang van 1 juli de reisproducten in het openbaar vervoer gelijktrekken. Dat is uniek in ons land. Rover is blij met de vier nieuwe abonnementen voor in de daluren. Maar heeft ook veel kritiek. De leeftijdskortingen bij de huidige abonnementen verdwijnen. En Rover ziet niets in het verhogen van de kilometertarieven.

05
mei
2017

Teleurstellende zomerdienstregeling Breng

zomerdienst1Een aparte Hoogzomerdienstregeling komt er niet meer. Maar busvervoerder Breng handhaaft in de nieuwe zomerdienstregeling de forse frequentieverlagingen van de bussen. Er zijn slechts kleine aanpassingen vergeleken met vorig jaar. En de zomerdienstregeling duurt geen acht, maar zeven weken. Rover Arnhem-Nijmegen is zeer teleurgesteld.

09
april
2017

Nieuwe stoptrein Arnhem-Düsseldorf

Abellio01Na bijna elf jaar is de grensoverschrijdende stoptrein vanuit Arnhem naar Duitsland weer in ere hersteld. De Rhein-IJssel-Express, ook wel RE19 genoemd, rijdt vanaf 6 april elk uur tussen Arnhem en Düsseldorf. De nieuwe Flirt-3-treinstellen stoppen in ons land alleen in Arnhem en Zevenaar. Via Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf Flughaven rijdt de trein naar het hoofdstation van Düsseldorf.

[12 3  >>