29
augustus
2016

Uitstel nieuwe Flixbus-lijnen door Limburg

De flixbus2 free for editorial purposesstart van drie nieuwe lijnen die door Limburg gaan rijden is uitgesteld. Het betreft de verbindingen Zandvoort-Amsterdam-Eindhoven-Roermond,  Alkmaar-Amsterdam-Eindhoven-Toverland Sevenum-Venlo en Domburg-Vlissingen-Eindhoven-Venlo-Dortmund.

De invoering van deze lijnen is uitgesteld tot het voorjaar van 2017. De reden hiervan is dat de provincie Noord-Brabant geen toestemming geeft om passagiers tussen Eindhoven en Eindhoven Airport te vervoeren.  Als argumentatie wordt aangevoerd dat de nieuwe lijn zou concurreren met de bestaande busverbinding tussen de stad en de luchthaven. FlixBus bestrijdt dit omdat er geen kaartjes verkocht worden voor het traject van Eindhoven naar Eindhoven Airport.

Begin augustus is het Designer Outlet in Roermond halteplaats van FlixBus geworden. Passagiers kunnen naar diverse Duitse steden tussen Düsseldorf en Wolfenbüttel reizen. Er is ook een directe busverbinding gekomen tussen Roermond en het station Brussel-Noord. FlixBus rijdt al sinds een jaar tussen Maastricht en Parijs, via Luik en Brussel.

Recentelijk is er ook een bus gaan rijden tussen Den Bosch en de Duitse steden Düsseldorf, Duisburg, Keulen waarbij onderweg tevens de luchthaven Weeze wordt bediend. De busverbinding tussen Den Bosch en Rotterdam Zuid is onlangs echter opgeheven.

FlixBus is ook op een andere gebied actief, namelijk op het terrein van overnames. Nog niet zo lang geleden is Postbus overgenomen van het Duitse post- en koeriersbedrijf Deutsche Post. Ook fuseerde FlixBus ongeveer anderhalf jaar geleden met MeinFernbus van de FlixMobility Group. In 2016 verwacht FlixBus 30 miljoen reizigers te vervoeren. 

Categories: Rover-Limburg

Reacties (2)

 • snurf

  snurf

  20 september 2016 op 08:00 |
  nou echt geen vooruitgang wanneer ik het zo lees. Veel bussen zijn weggevallen, zoals op de Schepelruwe, hier liggen 2 grote seniorencomplexen plus verpleegkliniek De Mins, en vanaf 11 december rijdt hier helemaal geen bus meer, de dichtstbijzijnde bushalte is zeker 10 minuten lopen, en dan praat ik over de ouderen die nog redelijk ter been zijn. Verder komt er natuurlijk ook dagelijks bezoek naar De Mins, ook dit bezoek zal stukken verder moeten lopen. Dit is maar 1 voorbeeld, er zijn nog meerdere voorbeelden, zoals dat er 's avonds geen bus meer rijdt op Pottenberg schaam jullie........

  antwoord

 • Vroemen

  Vroemen

  19 september 2016 op 20:18 |
  In wyckerpoort geen bus meer, hebben jullie er al eens aan gedacht dat het voor de oudere al moeilijk is om het ouderen vervoer nog te krijgen, nu ook nog de bus. Hoe krijg je de ouderen achter de geraniums, nou op deze manier, schandalige regeling

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen