01
november
2017

Test met OV-chipkaart die in Duitsland en Nederland gebruikt kan worden

Reizenlogo etc met het openbaar vervoer over de grens kan ingewikkeld zijn door bijvoorbeeld verschillende vervoersbewijzen. Als onderdeel van het Europees onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma Horizon 2020 van de European TravelIers Club (ETC) is een project gestart voor het interoperabel gebruik van OV-chipkaarten in Duitsland en in Nederland. Dit project vindt plaats in Aken alsmede op de Arriva-lijnen 44 en 350.

De projectpartners zijn AVV, ASEAG en Arriva en het proefproject start in december, waarvoor men zich kan inschrijven via deze link. In principe moeten de reizigers met gebruik van hun binnenlandse smart card in de toekomst kunnen reizen in het openbaar vervoer in het buurland. Reizigers worden gevraagd om in de proeffase dit systeem te testen.

In de pilot-fase van dit ETC project wordt de interoperabiliteit van de technische systemen tussen ASEAG en Arriva getest (bij Arriva enkel op lijnen 44 en 350). Deelnemers aan het project ontvangen daarvoor een speciale OV-chipkaart.

In de Nederlandse bussen moet in- en uitgecheckt worden, bij de Duitse bussen moet alleen bij het instappen worden ingecheckt. Na de eerste check-in zijn de eerste 14 dagen alle ritten gratis.

Na de eerste 14 dagen kost het reizen in Aken € 5, dit is een dagkaart. Bij ritten in lijn 44 betaalt men per rit € 2,80 en bij lijn 350 betaalt de reiziger het OV-chipkaart tarief met 34% korting. 

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen