08
oktober
2017

Symposium Busgrens of Grensbus op 28 oktober in Breda

De17090831 Nederlandse en Vlaamse reizigersverenigingen Rover en TreinTramBus organiseren op 28 oktober onder de titel Busgrens of Grensbus? een symposium over het grensoverschrijdende busvervoer over kortere afstanden. We zijn te gast bij de gemeente Breda.

Onder leiding van Peter Meukens  zullen we samen met vertegenwoordigers van de vervoerbedrijven De Lijn en Arriva en met politici uit Vlaanderen en de Nederlandse grensprovincies ingaan op de problemen en op de (on)mogelijke oplossingen.

Het belooft een interessante middag te worden, waarbij het nu eens niet gaat over reizigersstromen in treinen tussen internationale metropolen. Wel over de kansen die het regionale openbaar vervoer óók over de landsgrens heen biedt om de regio’s aan weerszijden van de grens  bereikbaar te houden, bijvoorbeeld over nut en noodzaak van bussen uit Maaseik naar Sittard of Weert.

Van Knokke tot Lanaken nemen we bestaande en verdwenen verbindingen onder de loep. De wensen van TTB en Rover zullen in een manifest worden verwoord. Aan de orde komen ook andere problemen die voor de vervoerbedrijven opduiken als ze een verbinding willen inleggen. Aan de politiek dan de uitdaging om met oplossingen te komen!

Het programma start om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) en eindigt om 16.40 uur, waarna nog nagepraat kan worden tijdens de borrel.

Aanmelding is mogelijk op www.rover.nl/grensbus

Na uw aanmelding ontvangt u ongeveer een week voor het symposium per e-mail informatie over de precieze locatie en het programma. 

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen