31
mei
2016

Reiziger vindt Valkenburg het meest gastvrije kleine station

Na16053007 een ledenenquête zijn de stations Rotterdam Centraal en Delft door Rover verkozen tot de meest gastvrije Nederlandse stations in de categorie grote en middelgrote stations. In tegenstelling tot de genoemde moderne en vernieuwde stations werd in de categorie kleine stations juist gekozen voor het oudste station van Nederland, namelijk station Valkenburg.

Rover vroeg aan de leden wat een station tot een gastvrij station maakt en welke stations hier een positief voorbeeld van zijn. Tijdens de algemene ledenvergadering van Rover Landelijk op zaterdag 28 mei in Ermelo werden de winnaars door Ronald Nomes, directeur Stations van ProRail, bekend gemaakt.

Maastricht stond op de 14e plaats in de middenmoot bij de grote stations en Venlo werd laag gewaardeerd met een 23e plaats. Bij de kleine stations stond Schin op Geul op de 12e plaats. 

De best gewaardeerde kleine stations hebben een gemene deler: er is vrijwel altijd iemand aanwezig en daarnaast zorgt de aanwezigheid van een café voor reuring en gezelligheid. De meest genoemde kleine stations zijn grotendeels stations met een recreatieve bestemming, waarbij reizigers soms direct op het terras stappen en zich omringd voelen door niet-gehaaste medereizigers. Dit zal ook zeker gelden voor station Valkenburg, dat verder wordt geroemd om het unieke historische stationsgebouw. Er zijn geen OV-chipkaartpoortjes, er staan redelijk veel banken en de bussen zijn vlakbij. In het stationsgebouw kan men rustig een kopje koffie drinken en een broodje nuttigen en het centrum ligt op loopafstand. Met een beetje geluk rijdt hier bovendien de stoomtrein naar Simpelveld langs. 

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen