10
januari
2018

NS vervangt Groepsretour door Groepsticket

Vanaf 140516028 januari verandert het Groepsretour in het Groepsticket, waarbij het (oude) Groepsretour nog te bestellen is t/m 14 januari.  Bij dit nieuwe kaartje is samen reizen verplicht en is geldig als een enkele reis. Het voordeel hiervan is dat dit de reizigers flexibiliteit hebben in het plannen van hun reis, reizigers kunnen nu hun terugreis op een andere dag plannen.  

Het spoorbedrijf stopt met het NS Groepsretour omdat er volgens de NS teveel misbruik van werd gemaakt. Het NS Groepsticket is duurder dan het Groepsretour.

Prijs NS Groepsticket (per enkele reis)

  • 4 personen: € 30,00
  • 5 personen: € 31,50
  • 6 personen: € 33,00
  • 7 personen: € 34,50

Het nieuwe kaartje wordt zeker voor grotere groepen duurder. Zo kost een retour voor 10 personen straks 126 euro, terwijl dat nu nog 70 euro is. De enorme prijsstijging komt doordat het nieuwe groepsretour beschikbaar is voor groepen van 4 tot maximaal 7 personen. Wie met 10 personen reist moet dus straks twee groepstickets kopen.

Het NS Groepsticket bestaat uit een hoofdticket en meereiskaartjes. De meereiskaartjes zijn alleen geldig als de reiziger met het hoofdticket aanwezig is. Het NS Groepsticket kun je alleen gebruiken in de daluren. (reizigers die door storingen/vertragingen in de spits belanden, mogen hun reis afmaken, Dat betreft op maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00 – 16.00 uur en ná 18.30 uur. In het weekend van vrijdagavond 18.30 uur tot maandagochtend 6.30 uur de hele dag).

De NS gaat in de toekomst meer e-tickets aanbieden die niet geldig zijn in de ochtend en avondspits. E-tickets waren tot nu toe altijd geldig tijdens de avondspits. Het NS Groepsticket is het eerste ticket waarbij in beide spitsen niet gereisd mag worden.

Het is altijd interessant te kijken wat er op dit gebied in het buitenland is geregeld. Als we in Duitsland kijken naar het SchönerTagTicket in Nordrhein Westfalen(ongeveer even groot als Nederland) kijkt dan kost het voor één reiziger €30,50 en voor 5 reizigers €45,00.

Voordelen t.o.v. het NS Groepsticket zijn:

  • kost voor 5 reizigers €45,00
  • geldig vanaf 9:00 tot 03:00 dus een dagkaart
  • ook geldig in alle metro's, trams en stads-en streekbussen in NRW.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen