20
augustus
2016

Nieuwe busdienstregeling van Arriva: de situatie voor Maastricht

Op06080903 11 december start de nieuwe concessie Limburg van Arriva, voor alle regionale trein- en busverbindingen (inclusief de stadsdiensten). Er zullen diverse wijzigingen zijn ten opzichte van het huidige lijnennet van Veolia. Dit artikel gaat in op de situatie voor de stadsbussen in Maastricht en de streeklijnen van Arriva van en naar deze stad, in andere artikelen zullen de situaties voor andere delen van Limburg worden beschreven.

Bij het nieuwe stadsnet voor Maastricht zullen er een aantal overeenkomsten zijn met het huidige lijnennet, maar ook een aantal wijzigingen. Dit geldt ook voor de Arriva-streeklijnen van en naar Maastricht.

De belangrijkste overeenkomsten zijn de combinatie van stadslijnen 1 en 2 op het gedeelte tussen het station, centrum en Malberg  resp. Oud Caberg, het gedeelte van lijn 3 tussen station, centrum en Wolder, hetzelfde traject van lijn 5 tussen Daalhof, centrum, station, AZM en Heugem en de combinatie van stadslijnen 5 en 6 op het gedeelte tussen station, centrum en Daalhof.

Lijnenkaarten kunnen worden gedownload alsmede zijn de dienstregelingen te raadplegen via

www.arriva.nl/limburg                                                                                                                                          

De belangrijkste wijzigingen zijn als volgt:

De route tussen station, MECC en De Heeg (combinatie van lijnen 1 en 2) zal via station Randwijck verlopen en niet meer via de hoofdingang van het MUMC. Dit vanwege een uitbreiding van de bediening van station Randwijck door regionale treinen. Reizigers op lijnen 1 en 2 kunnen wel gebruik maken van de zogenaamde ingang Noord van het MUMC nabij de halte bij het MECC. De hoofdingang van het MUMC zal wel worden bediend door stadslijn 5 en streeklijn 57.

Het huidige traject van lijn 2 tussen station en Nazareth vervalt en Wyckerpoort zal niet meer door een stadsbus worden bediend. Zoals eerder vermeld zal lijn 2 van en naar De Heeg rijden, in combinatie met lijn 1. Het traject van lijn 3 (via Wittevrouwenveld/Geusselt) wordt gewijzigd waarbij Nazareth het eindpunt zal zijn en niet Amby. De wijk Amby zal bereikbaar zijn door middel van een nieuwe route van lijn 6.

Lijn 4 van Arriva zal een geheel nieuwe lijn zijn tussen Pottenberg, centrum, station, Scharn en Valkenburg. Het gedeelte tussen de stations Maastricht en Valkenburg dient ter vervanging van het huidige traject van streeklijn 51. Er ontstaat met lijn 4 een directe busverbinding tussen Valkenburg en het centrum van Maastricht (o.a. Vrijthof).  Pottenberg wordt echter niet bediend in de avonduren.

Lijn 5 zal tussen Daalhof en Heugem weliswaar dezelfde route rijden als de huidige lijn 5, maar deze lijn is doorgetrokken tot Eijsden, als vervanging van het traject van de huidige lijn 8. Aangezien lijn 6 van en naar Amby zal rijden zal het huidige traject van lijn 6 van en naar De Heeg via Heer vervallen.

Lijn 7 zal tussen station, centrum en Villapark/St. Pieter het traject van de huidige lijn 4 vervangen, daarnaast zal lijn 7 rijden tussen station, centrum en de wijk Caberg.

De nieuwe lijn 8 zal een vervanging zijn van de huidige lijn 53 (Boschpoort-station-Bemelen-Sibbe-Valkenburg).

Lijn 9 is ingekort en zal alleen tussen de stations Maastricht en Bunde rijden via Borgharen en Itteren (en niet meer via Limmel, wat door de nieuwe streeklijn 30 wordt bediend).

Lijn 10 zal een nieuwe route rijden tussen P+R Maastricht-Noord, centrum, Emmaplein, Tongerseplein, Kennedybrug, MECC, station Randwijck, Heer en verder als streeklijn tot Gulpen.

De streeklijn 30 (van/naar Sittard via MAA Airport) dient ter vervanging van de huidige lijn 59, maar zal binnen Maastricht een andere route rijden, namelijk niet meer via de Meerssenerweg en Nazareth, maar via de wijk Limmel en P+R Maastricht Noord.

De huidige streeklijn 50 (van/naar Aken) wordt omgenummerd in lijn 350 en wordt een Q-Liner.

Streeklijn 57 blijft nagenoeg hetzelfde en het lijnnummer wordt niet gewijzigd, alleen zal binnen Maastricht tussen het MECC en het station niet via de Avenue Ceramique maar via Heugemerveld worden gereden, waarbij het traject wordt overgenomen van de huidige lijnen 8 en 66.

De huidige lijnen 34 en 66 zullen vervallen. Gronsveld zal alleen door lijn 57 worden bediend, Eijsden alleen door lijn 5 (alsmede door de trein Maastricht-Luik) en Rijckholt en Mesch zullen niet meer door een reguliere bus worden bediend. Hetzelfde geldt voor Kanne. Bovendien zal in de omgeving van Maastricht ook Geulle niet meer door een bus worden bediend, aangezien de huidige lijn 17 (Bunde-Beek Elsloo) zal vervallen.

Aanvulling naar aanleiding van de presentatie van de dienstregeling op 5 oktober 2016

De link waarnaar verwezen wordt in het artikel is gewijzigd.

Lijn 2 zal toch langs de hoofdingang van MUMC rijden en zal echter via Heugemerveld rijden als vervanging van het huidige traject van de lijnen 8 en 66 door deze wijk.

In de avonduren en op zondag rijden lijnen 7 en 8 als een OV-lijntaxi ,die alleen na reservering rijdt.

De streeklijnen 52 en 57 blijven hetzelfde en deze lijnnummers worden niet gewijzigd. In Mheer zal lijn 57 aansluiten op lijn 657 van en naar Banholt, Reijmerstok en Gulpen welke een deel van de huidige lijn 56 vervangt. Echter zal lijn 657 alleen in de spits op schooldagen rijden.                                                                                           

Het zuidelijk deel van Gronsveld en Rijckholt worden bediend door een te reserveren OV-shuttle, van en naar een overstappunt in De Heeg. Mariadorp en Mesch krijgen een bediening met een OV-shuttle van en naar Eijsden. Ook Geulle en Brommelen zullen na reservering  met een OV-shuttle naar station Bunde kunnen reizen.

Dit artikel zal in november gewijzigd opnieuw geplaatst worden.

Categories: Rover-Limburg

Reacties (60)

 • svetka

  svetka

  30 mei 2018 op 21:49 |
  Na een beetje onderzoek ben ik opgelucht om te weten dat ze allemaal veilig zijn. Dus mijn volgende vraag was: is het effectief? In mijn geval, ja, kan ik zeggen dat het effectief is. Ik verloor 10 pond in twee weken. Terwijl ik Eco Slim nam, verminderde ik ook mijn calorie-inname tot 1200 calorieën. Hoewel het moeilijk was in het begin, ben ik er in geslaagd om de begin fase te overwinnen. http://svetka.info/eco-slim-in-nederland-en-belgie-lees-beoordelingen-van-klanten-en-ontdek-dit-innovatieve-afslankproduct.html Je neemt slechts enkele druppels in om het verbrandings- en detoxproces te activeren in je lichaam. Dat is immers het verkooppraatje van de fabrikant. In hoeverre dit op waarheid berust zullen we in dit artikel bekijken. Inhoud van dit artikel. Ervaring met Eco Slim. Heb je ervaring met Eco Slim of ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Maak dan gebruik van het reactieformulier onderaan deze pagina. Alle reacties worden gepubliceerd, zowel positief als kritisch (negatief).

  antwoord

 • Marjolijn

  Marjolijn

  18 december 2016 op 13:10 |
  Afgelopen vrijdag voor de 1e keer gebruik gemaakt van de bus van Arriva Maastricht. De chauffeur kende zijn eigen route niet, snauwde mensen af en kon reizigers niet informeren. Belachelijk!
  Daarnaast is de wijk Heugemerveld er nu zeer bekaaid vanaf gekomen. Nog maar 1 buslijn door de wijk per half uur. 's avonds rijdt er helemaal geen bus meer en moet je maar uitstappen bij het Bonnefantenmuseum. En dat terwijl er zoveel ouderen wonen.
  Veolia was al niks, maar Arriva ook niet. Een positief ding: mooie nieuwe bussen.

  antwoord

  • Robert

   Robert

   13 januari 2017 op 08:36 |
   Nog maar 2 bussen per uur in Heugemerveld? Dan is die buurt er nog goed van af gekomen. Wijckerpoort heeft geen bus meer. Het is schandalig.

   antwoord

   • Ehm

    Ehm

    19 januari 2017 op 22:03 |
    In Heugemerveld reden vroeger twee buslijnen die elk uur reden. Dat waren dus twee bussen per uur. Nu rijdt er een lijn die elk half uur rijdt, eveneens dus twee bussen per uur, maar nu gelijkmatig over het uur verdeeld. Verbetering ten opzichte van de oude situatie dus.

    antwoord

 • Anja Baade

  Anja Baade

  13 december 2016 op 20:10 |
  Vandaag terug gekeerd van Geleen Naar Maastricht met de bus.Wat een drama de bus rijdt niet meer de Meersenerweg af maar rijd door de baertrixhaven.Nutteloos een halte moest uitstappen aan de Balyeweg en over open gebroken stoepen onder de tunnel naar de Meersrnerweg.Stuk lopen voordat ik thuis was.Eerder stopte de bus voor de stoplichten aan de Meersenerweg en hoefde ik maar over te steken en ik was thuis.Vraag me af waar ik op moet stappen om richting Geleen te gaan.Het imformatiebord aan de Balyeweg gaf hier geen duidelijkheid over.Daarbij het zit comfort in de bus is een stuk minder vraag me af of eigenlijk wel rekening is gehouden met mensen die slecht ter been zijn.Dit is GEEN verbetering eerder een FLINKE achteruitgang.

  antwoord

  • Jacques

   Jacques

   17 februari 2017 op 00:47 |
   Ik onderschrijf uw bevinding. Waar ik vanaf Rothem voorheen aan het Kemenadeplein kon uitstappen, word ik thans gelost aan de Balijeweg. Een tocht die inclusief lopen voorheen 20 minuten duurde, kost door omrijden van de bus en extra lopen nu ineens 30 minuten.

   antwoord

 • Marie Jaspers

  Marie Jaspers

  13 december 2016 op 13:28 |
  Gisteren avond moest ik met de bus van de Dorpstraat in Heer naar Wijckerveld. Ik ben slecht ter been en kan niet ver lopen. Wij hebben altijd een halte vlak voor de de deur gehad , in iedergeval een afstand die ik kon lopen. Uw heeft de haltes op de Dorpstraat weggevaagd van de kaart, dus dat werd lopen naar Akersteenweg 0.5km om precies te zijn. Daar aangekomen kwam de bus op tijd en ik betaalde 3Euro voor een kaartje tot wijckerveld. Bij het station aangekomen kwam ik er achter dat er geen bussen meer naar Wijckerveld gaan en dat werd dus weer lopen. Door het station, over de passerel dacht ik mischien nog een bus te krijgen naar Nazereth maar ja die zijn ook weg! Gestrompeld naar het Old hickory plein waar ik echt niet meer verder kon en mijn zoon helemaal van Belgie is moeten afkomen om mij langs de straat in het donker naar drie kwartier heeft komen halen en mij weer terug thuis heeft gebracht. In iedergeval hartelijk dank Ariva voor de bussen van Duitsland, want voor de mensen buiten Nederland moet toch gezord worden terijl uw de oudere en slecht ter been maastrichtenaren in de buiten wijken laat craperen. Uw heeft mij en vele andere het beetje vrijheid dat we hadden afgenomen en ons aan huis heeft gekluisterd. Prima die dure bussen van uw maar waarom moeten wij er voor betalen door het wegnemen van onze vrijheid? Ohh en ik had graag mijn drie Euro terug van uw. En heb een beetje fatsoen en antwoord de mensen.

  antwoord

 • Lindsey

  Lindsey

  06 december 2016 op 19:50 |
  Van en naar pottenberg is in de avonduren, na 18:15/18:30 geen dienstregeling meer! Ook rijdt de bus nog maar 2 keer in het uur. Te belachelijk voor woorden. Hoe zit het met de ouderen in de buurt? Of jonge gezinnen met kinderwagen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Wie heeft dit bedacht! mensen die duidelijk nooit gebruik maken van het openbaar vervoer. Arriva, dit is geen service te noemen maar wel een verschrikking. Bereikbaar Maastricht, wat een grap.

  antwoord

 • g.roijakkers

  g.roijakkers

  04 december 2016 op 16:05 |
  Met Veolia reisde ik met mijn vrouw als 65 plussers tegen een gereduceerd tarief 2 x per week vanuit Daalhof naar Maastricht centrum en terug. Het tarief is nu 1 euro per rit. Bij Arriva wordt dit tarief 3 euro per rit dus 3x zo duur.
  De provincie die zich zo flink op de borst klopt voor hun prestaties inzake de aanbesteding met Arriva heeft de ouderen geen dienst bewezen.

  antwoord

  • inderdaad onaanvaardbaar, wat kunnen we hieraan doen???

   inderdaad onaanvaardbaar, wat kunnen we hieraan doen???

   04 december 2016 op 16:09 |
   Hoezo???? Vervalt de automatische korting dan voor de 65 plussers???? Het wordt nog allemaal erger bij Arriva

   antwoord

   • Roverafdeling

    Roverafdeling

    07 december 2016 op 23:40 |
    De 65+ korting van 34% is een landelijk kortingsprodukt en dat blijft ook bij Arriva.

    antwoord

    • Marie Jaspers

     Marie Jaspers

     14 december 2016 op 10:39 |
     Een op de 40 vragen beantwoorden is niet slecht Roversbende, u moet zich diep schamen.

     antwoord

 • bep boetsen

  bep boetsen

  13 oktober 2016 op 00:38 |
  lijn 2 niet meer is hoe kom ik voor de zelfdeprijs naar het A Z M als ik half maastricht moet lopen en rond rijde,en belanrijk als ik om 8 uur daar moet zijn

  antwoord

 • Anja Baade

  Anja Baade

  05 oktober 2016 op 23:00 |
  Wat een ramp en niet alleen voor mij.Ik reis regelmatig naar Geleen en eerder stapte ik aan de Meersenerweg op de bus.Wat blijkt nu moet ik naar de Balijeweg lopen om de bus te nemen.Welke idioot heeft dit bepaald.Ben zeld slecht ter been en zie me met geen mogelijkheid naar Limmel lopen.Arriva bedankt voor de slechte verbinding.

  antwoord

 • h.bindels

  h.bindels

  05 oktober 2016 op 16:10 |
  Geacht Provinciebestuur, Bestuur Gemeente Meerssen en vervoerder Arriva, Schandalig dat u, zonder zich goed te informeren naar reisbehoeften van kleine dorpskernen, bewust alle minder rendabele lijndiensten zo maar op te heffen terwijl wèèr de kleine man de dupe wordt van het grote kapitaal, Bedenk een goed plan alvorens dit zonder meer maar te laten uitvoeren, u, door ons allen gekozen tot bestuurders van gemeenten en provincie laat zich gewoon zand in de ogen strooien door een transportonderneming welk alleen maar dollartekens voor ogen hebben. Kleine woonkernen hebben een openbaar vervoer hard nodig dus bezint eer ge begint!

  antwoord

 • Bianca Moonen

  Bianca Moonen

  27 september 2016 op 11:05 |
  Diep triest, hoop dat de gemeenteraad van Meerssen hier werk van maakt. Maar ben er bang voor.

  antwoord

 • Jos Tilmans BEHEERDER SITES WIJ EN GEULLE EN DE BÉS VAN GÄÖL

  Jos Tilmans BEHEERDER SITES WIJ EN GEULLE EN DE BÉS VAN GÄÖL

  27 september 2016 op 10:27 |
  ARRIVA WIL LIJN 17 BUNDE-GEULLE-BEEK LATEN VERVALLEN
  WIJ EN GEULLE.
  24 september om 10:59 •
  MEMO voor: DE BÉS VAN GÄÖL & WIJ EN GEULLE
  * ALLE BUSHALTES IN GEULLE ZULLEN VERDWIJNEN PER 11 DECEMBER 2016.
  * OMNIBUZZ, DE OPVOLGER VAN REGIOTAX EN DE AANVULLENDE DIENST VAN VEOLIA NEEMT DE BELBUS OVER
  OUDEREN EN GEHANDICAPTEN MET INDICATIE KRIJGEN TEGEN GEREDUCEERD TARIEF VERVOER VAN DEUR TOT DEUR. ANDEREN MOGEN GEBRUIK MAKEN VAN DEZE BELBUS TEGEN VOL TARIEF. U MOET EEN UUR VAN TE VOREN BELLEN EN HET VERVOER KAN ALTIJD OF EEN KWARTIER EERDER OF LATER KOMEN DAN GEPLAND. DE CHAUFFEUR MOET NAMELIJK BIJNA ALTIJD ANDERE PASSAGIERS VAN/VOOR HET ZELFDE BUSJE EERST OPHALEN OF AFZETTEN OP ONGEVEER DE ZELFDE BESTEMMING. HIER HEB JE DUS NIETS AAN VOOR EEN TREIN OF AFSPRAAK OF SCHOOLTIJD TE HALEN.
  * ER DENKEN MENSEN DAT ZE NIETS AAN DEZE PETITIE HEBBEN OMDAT HUN GEZIN VAN VADER EN MOEDER EN MEERDERE KINDEREN AL 4 AUTO'S VOOR DE DEUR HEBBEN STAAN. MAAR JE WORDT ZELF OUDER EN HEBT DAN ZELF OPENBAAR VERVOER NODIG! DE KINDEREN DIE NAAR DE MIDDELBARE OF HOGERE SCHOLEN GAAN KUNNEN DIE NIET ZELFSTANDIG BEREIKEN ZONDER DOOR IEMAND PER AUTO NAAR HET ARRIVA TREIN OF BUS/STATION IN BEEK OF BUNDE GEBRACHT TE WORDEN EN NA SCHOOLTIJD OPGEHAALD OF NAAR DE SPORT OF HOBBY EN VRIENDENBEZOEK GEBRACHT EN/OF GEHAALD.
  * OMA'S EN OPA'S EN FAMILIE ZONDER EIGEN VERVOER KUNNEN NIET MEER ZELFSTANDIG NAAR JE TOE KOMEN VOOR FAMILIEBEZOEK, BABY-ZITTEN, HULP IN DE HUISHOUDING OF GEWOON MANTELZORG.
  * DE BEWONERS VAN ZORGCENTRUM AVÉ MARIA MAKEN VEELVULDIG GEBRUIK VAN DE BUSDIENSTEN ALSOOK DE VELE FAMILIELEDEN , KENNISSEN EN VRIENDEN WELKE OP BEZOEK KOMEN.
  * BEZOEKERS AAN GEULSE HORECA-GELEGENHEDEN, WINKELS, KAPPERS, APOTHEEK, DOKTERS, FYSIO, KERKEN MET KERKHOVEN, ZWEMBAD, MUZIEKGEZELSCHAPPEN EN VELE ANDERE GEULSE FACILITEITEN KUNNEN NIET MEER NORMAAL MET OPENBAAR VERVOER BEZOCHT WORDEN.
  * EN DAARDOOR WORDT WONEN IN GEULLE NA DECEMBER 2016 MINDER AANTREKKELIJK EN OVERAL WAAR HET OPENBAAR VERVOER WEGVALT DALEN DE HUIZENPRIJZEN AUTOMATISCH... FIJN VOOR DE KOPER MAAR NIET ZO LEUK VOOR DE VERKOPER...
  * WIL JE ALCOHOL DRINKEN OP EEN FEESTJE BUITEN GEULLE EN HEB JE GEEN OPENBAAR VERVOER DAN KOM JE EEN SNELLE TAXI AAN HET BESTELLEN OF DE LANGZAME BELBUS WANT ZELF RIJDEN KAN/MAG NIET.
  * TENSLOTTE IS HET NIET HET GEMEENTEBESTUUR VAN MEERSSEN DAT HET LAATSTE WOORD KRIJGT MAAR AAN DE PROVINCIALE STATEN VAN LIMBURG DIE HET NIEUWE VERVOER VAN LIMBURG PER 11 DECEMBER BEPAALT EN BETAALT MAAR HET IS WEL DE TAAK VAN ONZE GEMEENTE VOOR AL HUN DORPSKERNEN OP TE KOMEN EN HUN UITERSTE BEST DOEN OM BIJ HUN PROVINCIE DUIDELIJK TE MAKEN DAT GEULLE ECHT NIET ZONDER OPENBAAR VERVOER KAN.
  * DE PETITIE WELKE WE OP DONDERDAG 20 OKTOBER 2016 AANBIEDEN AAN HET COLLEGE VAN B& W GEMEENTE MEERSSEN DIENT DAN OOK DAARNA Z.S.M DOORGESTUURD EN AANGEBODEN TE WORDEN AAN DE GOUVERNEUR VAN DE PROVINCIE LIMBURG OM DE ERNST VAN DEZE ZAAK KRACHT BIJ TE ZETTEN EN DAT GEULLE ZICH NIET ZONDER SLAG OF STOOT OVERGEEFT AAN DE PROVINCIE DIE NIET ALLE LIMBURGERS VOORZIET VAN DEZELFDE NOODZAKELIJKE VOORZIENINGEN, EEN GOED EN VEILIG OPENBAAR VERVOER ONDER ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN.
  * EN DAAROM NOGMAALS, DELEN DEZE PETITIE, UITPRINTEN, DOORGEVEN AAN BUREN EN FAMILIE ZONDER PC EN TEKENEN EN TERUGSTUREN PER MAIL OF POST OF BRIEVENBUS OF BIJ DE GEULSE WINKELS OF ZAKEN MET DIT AFFICHE OP HET RAAM GEPLAKT, O.A. DE BROODHOEK, APOTHEEK GEULLE, LUCIE BLOEMENZAAK, 'T HEPKE, CAFÉ DE GÄÖLLENAER. (vandaag worden er meer kopies uitgedeeld overal op openbare plaatsen)
  * GEULLE, BLIJF ALSJEBLIEFT WAKKER....
  * GÄÖL, ESTEBLEEF, BLIEF WAKKER......

  antwoord

  • Je capslock staat aan

   Je capslock staat aan

   19 januari 2017 op 22:08 |
   Leest niet prettig zo.

   antwoord

 • tiny en bert herben hoofs

  tiny en bert herben hoofs

  24 september 2016 op 11:26 |
  lijn 2 vervalt wordt er ook rekening gehouden met oudere mensen en invaliden die in de avond en ochtend weg moeten bv azm station etc

  antwoord

 • Mhw slangen

  Mhw slangen

  23 september 2016 op 18:34 |
  Waarom jagen ze de mensen weg?

  antwoord

 • Marjon

  Marjon

  22 september 2016 op 20:06 |
  Leuk hoor in wijckerveld geen bus meer. Zeikerds

  antwoord

 • frank

  frank

  22 september 2016 op 18:46 |
  hoi heel slecht lijn 2 niet meer azm lijn 2 niet meer ld plein bv gen bus op maler bij minus en azm vergeet maar de oude mensen de gene wat niet goed kunnen lopen potten berg s vond schandalig

  antwoord

 • tom wijers

  tom wijers

  22 september 2016 op 18:21 |
  Ik woon in geulle krijg regel matig logies als er wat leuk te doen is nu ze lijn 17 niet meer rijd vind ik dat erg triets

  antwoord

 • Kim

  Kim

  22 september 2016 op 18:03 |
  Ongelooflijk. Hoe moeten de mensen uit Geulle nu naar school en op hun werk komen? We worden gewoon weer eens aan de kant gezet. En de oudere mensen worden op deze manier nog meer vrijheid en zelfstandigheid afgenomen. Niet te begrijpen dit.

  antwoord

  • Hoe moeten Geullenaren nu naar school?

   Hoe moeten Geullenaren nu naar school?

   19 januari 2017 op 22:11 |
   De gevolgen zijn onmiddelijk merkbaar, als ik bovenstaande reactie van Tom Wijers bekijk...

   antwoord

 • D van Deijl

  D van Deijl

  22 september 2016 op 12:23 |
  Hoe komen mensen van Geulle op hun werk, school en op andere bestemmingen? Zeker de mensen die van openbaar vervoer afhankelijk zijn en wellicht slecht ter been zijn. NEEM DE MENSEN VAN GEULLE HUN VRIJHEID NIET AF!!!!!

  antwoord

 • Anja Baade

  Anja Baade

  22 september 2016 op 11:09 |
  Wie heeft dit rooster in elkaar geflats.En het zou netjes zijn als we ook eens antwoorden zouden krijgen op al die vragen.

  antwoord

 • Joyce lucassen

  Joyce lucassen

  22 september 2016 op 07:20 |
  Triest!!! Mensen zonder rijbewijs of schoolgaande kinderen worden nu gewoon in de steek gelaten!! Geen bus meer in Geulle, nog even en dan is Geulle op alle gebied een vergeten en verloren dorp!!

  antwoord

 • John Ummels

  John Ummels

  22 september 2016 op 03:42 |
  Het is gewoon belachelijk dat straks geen bus meer door Geulle rijd. Er zijn altijd nog mensen die geen rijbewijs hebben of kinderen de nu met lijn 17 naar school gaan, moeten straks de ouders maar verlof gaan pakken om de kinderen naar beek of bunde te brengen zodat ze vandaar met bus of trein verder kunnen reizen.. echt gewoon te gek voor woorden, de persoon die dit bedacht heeft die heeft geen menselijke kant. Rond uit schandalig!!!!!

  antwoord

 • Nigmic

  Nigmic

  21 september 2016 op 18:45 |
  Ik hoop dat de nieuwe regeling er rekening mee houdt dat de bus in Eijsden niet op hetzelfde tijdstip aankomt als de trein zoals nu het geval is want daar hebben we niets aan. Mijn zoon is elke dag 2 uur heen en 2 uur terug bezig met de school in Heerlen. Toen hij in Eindhoven op school zat was hij sneller heen en weer.

  antwoord

 • miep

  miep

  21 september 2016 op 13:23 |
  jammer nu kan ik dus ook al niet meer met de bus naar de bibliotheek (lijn 57 gaat in de toekomst via Heugemerveld) zonder een flink eind te moeten lopen. Vroeger ging ik met de 57 naar Heer om boodschappen te doen. Dat is enkele jaren gelden al komen te vervallen, nu vervalt ook de halte bij Centre Ceramique.

  antwoord

 • Frans Baltus

  Frans Baltus

  21 september 2016 op 12:19 |
  Wat de smerige graaiers van de overheid en in deze de Provincie Limburg moeten zich diep en diep schamen ipv dat het verbeterd word, word het alleen maar slechter en slechter maar de prijzen blijven stijgen, er word totaal geen rekening gehouden met de ouderen werkende mensen die nu al niet op hun werk kunnen komen of kunnen krijgen omdat er geen OV is. Het een grote schande is dat je nog niet eens normaal naar het ziekenhuis kunt want ja stel je voor je gaat erheen omdat fit jong en gezond bent.
  De achterlijke elite die van ons belasting geld prive chauffeurs hebben en daar alles mee doen snoep reisjes en heerlijke vette diners met een fles wijn zuipen die net zo duur is als 50% wat de minima en aow'ers krijgen vinden ze belangrijker. Pure discriminatie het enige wat ze kunnen is de burger kaalplukken en daarna uitknijpen en lekker voor hun eigen luxe i.p.v het investeren voor verbeteringen. PROVINCIE LIMBURG JULLIE ZIJN OM TE KOTSEN

  antwoord

 • Monique

  Monique

  21 september 2016 op 08:08 |
  Is de werkende persoon belangrijker dan een oudere die er ooit wil of mensen die zorg nodig hebben. Het blijkt wel uit de nieuwe route. Gelijkheid is er niet. Voor vele zieke mensen is het ver lopen naar station randwyck. Ook vele mensen willen met openbaar vervoer en nu moet men ivm weinige routes met de auto. In vele steden is het beter geregeld dan in maasticht. Openbaar vervoer moet mensen aantrekken om in de stad en naar de stad te reizen. Deze routes jaagt de mens nasr andere steden. Ouderen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer en niet ver kunnen lopen of met de bus moeten boodschappen kunnen nu dus wel thuis blijven vereenzamen.

  antwoord

 • Gérard

  Gérard

  20 september 2016 op 19:15 |
  Lijn 1 welke een halte heeft voor de hoodingang v/h AZM,verplaatst de halt nu naar het station Randwijk.Als je te voet naar de hoofdingang gaat moet je als slecht ter been zijnde toch 700 meter te voet gaan.Dit is SCHANDALIG!!

  antwoord

 • Anoniempje

  Anoniempje

  20 september 2016 op 13:11 |
  Reactie ontvangen van Arriva : Lijn 2 zal tòch de hoofdingang azM aan gaan doen.

  antwoord

  • Yves

   Yves

   22 september 2016 op 20:07 |
   wat is dat nummer dan of e-mail, want wij hebben ook nog wat te vragen

   antwoord

 • Nico heutz

  Nico heutz

  20 september 2016 op 12:54 |
  Wederom wordt de burger genaaid. Hoezo openbaar vervoer. Slechte verbingen hoge prijzen.

  antwoord

 • Jan

  Jan

  20 september 2016 op 11:23 |
  Is toch allemaal in opdracht van de provincie. De hebben het bestek uitgeschreven, en Arriva heeft het maar uit te voeren. Dus voor klachten ed, moet toch iedereen bij de provincie zijn. En hoe meer klachten, destesneller worden de wijzigingen weer terug gedraaid

  antwoord

  • inderdaad onaanvaardbaar, wat kunnen we hieraan doen???

   inderdaad onaanvaardbaar, wat kunnen we hieraan doen???

   20 september 2016 op 12:05 |
   ik heb inmiddels een mailtje naar het provinciehuis gestuurd en ik hoop dat er veel mailtjes daar naartoe worden gestuurd

   antwoord

   • Jos Tilmans BEHEERDER SITES WIJ EN GEULLE EN DE BÉS VAN GÄÖL

    Jos Tilmans BEHEERDER SITES WIJ EN GEULLE EN DE BÉS VAN GÄÖL

    27 september 2016 op 10:53 |
    Ja heb ik ook gedaan evenals Bejaardenvereniging Sint Martinus Geulle al sinds eind vorig jaar maar ze hebben tot nu toe geen enkele brief of mail aan de provincie Limburg beantwoord ! En dan nog afvragen waarom bijna niemand naar de stembus gaat voor de provinciale statenverkiezingen enz.... Gouverneur Bovens, toon je ballen in deze voor elke Limburger ! Die heeft recht op veilig goed bereikbaar vervoer in heel Limburg !

    antwoord

 • Gérard

  Gérard

  20 september 2016 op 10:09 |
  Dus de op en uitstap halte voor de hoofdingang AZM vervalt!!!!.
  Wat moeten de slecht ter been zijnde ouderen??
  Een woord: SCHANDALIG!!

  antwoord

 • peter

  peter

  20 september 2016 op 07:48 |
  hallo arriva waar blijven de antwoorden als de mensen iets vragen.
  willen jullie niet of kunnen jullie niet antwoorden.
  vraag me af hoe de gemeente maastricht hier een contract mee kunnen sluiten en ook de provincie.
  maar het interesseert jullie niks want jullie hebben vervoer.
  maar owee als jullie een keer voor het rode licht moeten wachten word deze weg gehaald.

  schaam je diep voor al die mensen die lastig ter been zijn en afhankelijk zijn van het ov.

  antwoord

 • Anja Baade

  Anja Baade

  19 september 2016 op 23:13 |
  Leuk om te lezen als ik naar Geleen wil moet ik naar Limmel gaan lopen ipv aan de meersenerweg in te stappen en aangezien ik slecht ter been ben voor mij niet te doen.Welke gek heeft deze hele nieuwe regeling gemaakt.?

  antwoord

 • Rob Langendam

  Rob Langendam

  19 september 2016 op 21:44 |
  Al die veranderingen aan de lijnen, lekker duidelijk. En Heer zo slecht bediend.

  antwoord

 • Lily Heuts

  Lily Heuts

  19 september 2016 op 21:44 |
  Schandalig!!! Mijn moeder ( bijna 80 jaar) woont in het onderste gedeelte van Gronsveld. In het uiterste puntje van Gronsveld komt dan lijn 57 vanuit St.Geertruid. Ze moet dan op haar tempo bijna 25 minuten lopen tot aan de bushalte. Mijn tante ( 81 )
  woont in Rijckholt en daar zijn de mensen dus helemáál verstoten van openbaar vervoer. Onbegrijpelijk, hier móet iets aan veranderen Ariva!!!!!

  antwoord

  • Chauffeur

   Chauffeur

   20 september 2016 op 17:35 |
   Nee... hier moet iets aan veranderen PROVINCIE!!!

   antwoord

 • Ingenhut

  Ingenhut

  19 september 2016 op 20:46 |
  Fijn als je in mesch woont en afhankelijk bent van openbaar vervoer .vooral voor de oudere die met de bus gaan .schandalig .Arriva jullie moeten zich heel diep schamen .

  antwoord

 • Marlou

  Marlou

  19 september 2016 op 20:33 |
  Het is een hele slechte regeling. Laat dan Veolea maar blijven.
  Als je in Oud Caberg woont ga je heel erg achteruit. Lijn 2 vervalt en degenen die op Oud Caberg moeten zijn zullen dan de hele ronde moeen meezitten door Malberg. Er was ook overdag, behalve zondag, een keer per uur lijn 66 die rechtstreeks naar Oud Caberg reed en dan weer rechtstreeks via het station naar Eijsden reed,
  Deze lijn vervalt ook.
  Hoe is het mogelijk dat dit kan gebeuren? Op Oud Caberg wonen veel senioren en er is een bejaardentehuis/ver[pleeghuis. Deze mensen hebben nu geen rechtstreekse verbinding vanuit de stad naar Oud Caberg en terug. Hoe is dit te rijmen met de z.g. zelfredzaamheid die wordt verlangd van de bejaarde mensen?
  Welke politieke partij neemt dit op en gaat ervoor dat we minstens de oude busverbindingen blijven houden?
  Het is te gek voor woorden.
  Het is een regelrechte flinke achteruitgang voor iedere inwoner.

  antwoord

 • kitty

  kitty

  19 september 2016 op 20:01 |
  nou echt geen vooruitgang wanneer ik het zo lees. Veel bussen zijn weggevallen, zoals bij ons op de Schepelruwe, hier liggen 2 grote seniorencomplexen plus verpleegkliniek De Mins, en vanaf 11 december rijdt hier helemaal geen bus meer, de dichtstbijzijnde bushalte is zeker 10 minuten lopen, en dan praat ik over de ouderen die nog redelijk ter been zijn. Verder komt er natuurlijk ook dagelijks bezoek naar De Mins, ook dit bezoek zal stukken verder moeten lopen. Dit is maar 1 voorbeeld, er zijn nog meerdere voorbeelden, zoals dat er 's avonds geen bus meer rijdt op Pottenberg

  antwoord

  • Lénie

   Lénie

   19 september 2016 op 22:48 |
   kan alleen zeggen dat het niet hoed is voor heel veel oudere/mensen die heel afhankelijk zijn van lijn 9 en10--

   antwoord

  • Brouwers

   Brouwers

   19 september 2016 op 20:29 |
   Dit is gewoon te triest voor woorden dat 1 buslijn komt te vervallen zou nog mee te leven zijn,maar zowel lijn 10 en 9 niet meer door de schepelruwe is toch onvaardbaar.
   Inderdaad 2 seniorcomplexen en de Mins,nog niet lang geleden zijn de bushaltes voorzien van verhogingen wat een weg gegooid geld.

   antwoord

   • Brouwers

    Brouwers

    19 september 2016 op 20:31 |
    Onaanvaardbaar moet het zijn.

    antwoord

    • inderdaad onaanvaardbaar, wat kunnen we hieraan doen???

     inderdaad onaanvaardbaar, wat kunnen we hieraan doen???

     19 september 2016 op 20:45 |
     inderdaad onaanvaardbaar, maar wat kunnen we hieraan doen??? Zelf heb ik al een protestmailtje naar het provinciehuis gestuurd. Ik hoop dat er nog veel volgen.

     antwoord

 • Truus

  Truus

  19 september 2016 op 19:28 |
  Hoe gaat dat met onze ov kaart?

  antwoord

 • Eron

  Eron

  13 september 2016 op 19:45 |
  De nieuwe dienstregeling is slecht voor bewoners in de wijk Heer. De huidige lijn 4 wordt opgeheven en lijn 6 gaat niet meer naar Heer maar naar Amby.
  Zo te zien zal er in de nieuwe situatie geen enkele bus meer door de dorpstraat heen rijden. Er rijden alleen nog maar wat bussen aan de buitenrand van de Heer. Wie heeft dat verzonnen?

  antwoord

  • Eric Deckers

   Eric Deckers

   19 september 2016 op 19:28 |
   ik zag het al aankomen erg slim is het niet lijn 6 (huidig) is een goede lijn 4x per uur, tja de dorpstraat is smal maar het gaat toch prima

   antwoord

   • Danielle

    Danielle

    20 september 2016 op 09:09 |
    Idd 4 x per uur lijn 6 en nu niks, begin september een busabonnement aangeschaft en nu dit lekker dan

    antwoord

    • Eric Deckers

     Eric Deckers

     20 september 2016 op 17:47 |
     heb ze gecontacteerd via facebook en het ligt nu bij de desbetreffende afdeeling, niet dat dit veel zal helpen maar het is iets

     antwoord

     • Brigitte

      Brigitte

      13 december 2016 op 12:22 |
      Ik vraag me af waarom er geen bus meer in Heer winkelcentrum stopt
      Dit is een leuk winkelcentrum wat voor heel veel oudere gezellig winkelen is
      Mensen met een rollater kunnen niet in de bus komen want de instap is veel te hoog
      Waar zijn jullie mee bezig ik dacht dat er rekening werd gehouden met alle invalide en niet invalide mensen en ook oudere mensen
      Maar dus niet

      antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen