16
augustus
2016

Mijn OV-chipkaart is (bijna) verlopen, wat moet ik nu doen?

Als verlopener een abonnement van NS op de OV-chipkaart staat en NS een pasfoto van je heeft zal deze vervoerder ervoor zorgen dat je enkele weken voor de verloopdatum een nieuwe OV-chipkaart ontvangt. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Op die nieuwe OV-chipkaart staan dan ook, indien van toepassing, automatisch opladen en de abonnementen/reisproducten. Het saldo zal niet automatisch worden overgezet. Bij een NS-servicebalie kun je voor de verloopdatum het saldo van de oude kaart eenvoudig laten overzetten op de nieuwe kaart. Dit is de eenvoudigste optie. Via www.ov-chipkaart.nl kun je het ook wel terugvragen, maar die procedure is omslachtiger en dan wordt het saldo op je bankrekening gestort.

Geruime tijd voordat de kaart verloopt geeft de kaartlezer aan dat de kaart binnenkort verloopt, dus als je geen nieuwe kaart met NS-abonnement een week voor de vervaldatum hebt ontvangen neem dan contact op met de NS-klantenservice. De oorzaak waarom soms geen nieuwe OV-chipkaart wordt verstuurd is nog niet duidelijk.

De reiziger wordt in die situatie geadviseerd rechtstreeks via Mijn OV-chipkaart de kaart bij TLS te bestellen. Omdat OV-chipkaarten met een NS-abonnement gratis verlengd worden kan aan NS-klantenservice worden gevraagd om de € 7,50 terug te storten.

In alle andere situaties en bij anonieme OV-chipkaarten moeten de OV-chipkaarten via de site   www.ov-chipkaart.nl worden verlengd en de kosten hiervan zijn € 7,50.

Categories: Rover-Limburg

Reacties (2)

 • Maaike P

  Maaike P

  25 mei 2019 op 20:57 |
  Ik kwam er vandaag in de bus achter dat mijn kaart verlopen is. De reden volgens NS dat ik geen nieuwe heb ontvangen: soms wordt door tls de vervaldatum niet correct doorgegeven aan NS.
  Het komt goed, maar gedoe is het wel!

  antwoord

 • GA Perdok

  GA Perdok

  28 maart 2019 op 12:18 |
  Mijn OV Chipkaart t is verlopen en ik heb geen herinnering ontvangen, mijn adres is W.Pijperlaan 2-7 6711 ER Ede

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen