08
mei
2016

Levering nieuw sprintermaterieel voor NS in volle gang

Via deze website informeerden wij u op 24 februari 2016 over de bestelling van nieuwe sprinters door NS. Een deel van het nieuwe sprintermaterieel zal door de bekende Zwitserse treinfabrikant Stadler worden gebouwd. De door NS geplaatste order bestaat uit de levering van 58 treinen van het type FLIRT 3; de afkorting FLIRT staat voor Flinker Leichter Innovativer Regionaltriebzug (snel, licht eninnovatief regionaal treinstel).

Maar 20160413-ns-flirt-presentatie-lowres-26378zoals gebruikelijk worden nieuwe treinen voordat zij in dienst worden genomen eerst uitvoerig geïnspecteerd en getest. Deze inspecties vinden plaats in de werkplaats van NS in Maastricht, de werkplaats die recent is omgebouwd om het onderhoud van eerder aangehaald treintype te kunnen uitvoeren.

Na grondige inspecties van de nieuwe treinstellen zullen er proefritten gemaakt worden waarbij de Flirt’s onder andere Heerlen aandoen. Deze Flirt’s zullen voornamelijk in Noord-Brabant worden ingezet en gaan ook rijden als sprinter van Eindhoven naar Weert. Arriva  gaat voor zijn sprinterdiensten in Limburg eveneens Flirt 3 treinen inzetten. 

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen