01
oktober
2017

Buurtbus Rimburg Eygelshoven gaat rijden vanaf 23 oktober

Op17060703 initiatief van de Belangenvereniging Rimburg en het Bewonersplatform Kerkrade Noord is het door gezamenlijke inspanning gelukt om Buurtbus lijn 723 te laten rijden. Vanaf maandag 23 oktober a.s. wordt de opgeheven buslijn 23 van Übach Palenberg, via Rimburg, Groenstraat, Waubach, Eygelshoven naar station Hopel en de Vestastraat vervangen door lijn 723. De Buurtbus zal van 7.00 ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds het openbaar vervoer verzorgen op deze route, de route vanaf station Eygelshoven is gewijzigd en rijdt niet meer naar de Vestastraat maar naar Mondo Verde. Het enige verschil met de lijnbussen van Arriva is dat de Buurtbus met vrijwilligers gereden wordt en er niet gereserveerd hoeft te worden zoals nu noodzakelijk is met de OV-shuttle die rijdt tussen Rimburg en Waubach.

In eerste instantie zal de bus van maandag t/m vrijdag rijden, maar de vrijwilligers streven ernaar om vanaf december 6 dagen per week te gaan rijden, zodat ook op zaterdag de reizigers van deze voorziening gebruik kunnen maken. 

Omdat het aantal benodigde vrijwillige chauffeurs bij de start van de buurtbus onvoldoende was, kon de voorziene start van deze buslijn op 28 augustus j.l. geen doorgang vinden. De vrijwilligers moeten namelijk een rijvaardigheidstest doen, maar ook een medische keuring behoort tot de screening. Niet iedere vrijwilliger heeft die tests meteen doorstaan, waardoor het wat langer heeft geduurd voordat gestart kan worden. Maar nu is het zover. De dienstregeling van lijn 723 kunt u hier vinden.

Categories: Rover-Limburg

Reacties (2)

 • H Robroek

  H Robroek

  10 oktober 2017 op 19:29 |
  Ik heb me al 3 keer aangemeld voor chauffeur maar nooit iets gehoord dus zo verlegen zitten jullie niet.Heb 35 jaar bus gereden.

  antwoord

  • Kees Braam

   Kees Braam

   24 oktober 2017 op 14:06 |
   Ik heb je klacht doorgegeven aan het bestuur van de buurtbus.

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen