14
april
2019

Bouw Maankwartier nadert voltooiing

MensenNieuwbouw station Heerlen die geregeld een bezoek brengen aan de nieuwe stationsomgeving van Heerlen zien de laatste weken dat bouwvakkers onder het toeziend oog van bedenker en ontwerper Michel Huisman de laatste hand leggen aan zijn kunstwerk.

Echter in een van de laatste fase van de afbouw moeten er nog een aantal omvangrijke werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het aanbrengen van de serre, de (perron)overkappingen, de installatie van de (rol)trappen vanuit de stationshal naar de twee perrons en het plaatsen van enkele kunstwerken van Michel Huisman aan de gevel. Maar ook op het emplacement van station Heerlen moet nog het e.e.a. gebeuren zoals het verplaatsen van de balken van de bovenleiding en het verleggen van kabels en leidingen.

Om ruimte te bieden aan de diverse uitvoerders is er in de periode 28 april t/m 5 mei geen treinverkeer mogelijk naar en vanuit Heerlen. In zojuist vermelde periode rijden er snelbussen tussen Heerlen en Sittard (NS) en tussen Heerlen en Valkenburg (Arriva). Stopbussen pendelen tussen Heerlen en de stations Hoensbroek, Heerlen Woonboulevard, Kerkrade Centrum en Aachen Hbf.

Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei rijden er ook stopbussen tussen Hoensbroek en Sittard. Afhankelijk van de bestemming/herkomst bent u een kwartier tot een uur langer onderweg.

Het treinvervangend vervoer tussen de zojuist vermelde stations wordt uitgevoerd in opdracht van Arriva. De eerder in de media gemelde demontage van de loopbrug, de brug die de verbinding vormt tussen het centrum en het noordelijk gedeelte van het Maankwartier en toegang geeft tot de perrons, zal volgens onbevestigde berichten tijdens de periode van de werkzaamheden geen doorgang vinden.

Voor informatie over de dienstregeling van trein en bus in bovengenoemde periode raadpleeg de site van de NS. Daar vindt u vanaf ca. 18 april actuele dienstregelinginformatie.  

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen