17
april
2016

Arriva kan verder met de OV-concessie Limburg

Rover 06110615afdeling Limburg is verheugd dat  de beroepsprocedure bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven van Veolia tegen de provincie Limburg is ingetrokken. Arriva gaat dan definitief vanaf 11 december 2016 het bus- en regionale treinvervoer in Limburg verzorgen. Reizigersorganisaties zullen nu op korte termijn in overleg treden met Arriva om hun plannen te beoordelen en om te adviseren over verbeteringen.

De aanbesteding in Limburg werd aanvankelijk gewonnen door NS-dochter Abellio. Later bleek dat NS zijn concurrenten Veolia en Arriva actief tegenwerkte en ongeoorloofd gevoelige informatie van Veolia in handen kreeg. Daarop besloot het provinciebestuur de concessie voor Abellio in te trekken en de concessie aan Arriva te verlenen. Veolia vond dit echter oneerlijk en eiste een nieuwe aanbesteding, maar de beroepsprocedure is nu dus ingetrokken.

Rover is blij dat er nu duidelijkheid is rond de concessieverlening aan Arriva. Dit vervoerbedrijf kan nu eindelijk verder gaan met het regelen van een groot aantal zaken, zoals  o.a. de vaststelling van de dienstregelingen, de levering van bussen en treinen en natuurlijk de zorg voor het personeel dat over zal komen van Veolia. "Arriva krijgt nog veel werk voor de kiezen om alles op tijd geregeld te krijgen” stelt Kees Braam namens Rover-Limburg op L1 Radio. “Er zullen een aantal buslijnen geschrapt worden in de dun bevolkte gebieden. Maar wat komt daar voor terug? Daar zou Arriva met een oplossing voor moeten komen. “Rover Limburg kent zo'n vijftien à twintig gebieden waarvan nog niet duidelijk is hoe het vervoer er geregeld gaat worden” liet de voorzitter vervolgens weten aan datzelfde radiostation. 

Categories: Rover-Limburg

Reacties (3)

 • G. Deckers

  G. Deckers

  08 augustus 2016 op 08:41 |
  Wil graag weten hoe de buslijnen 28 vanuit Kerkrade na Heerlen, 26 vanuit Heerlen Station naar Crutzerverldweg gaan (ook Heerlen)

  antwoord

 • boer

  boer

  19 mei 2016 op 14:56 |
  Ik bepleit dat de nieuwe concessie goed opgezet wordt zoals diverse grensoverschrijdende buslijne zoals Budel- Hamont,Roermond - Heinsberg, Sittard -Tuddern en Sittard - Maaseik met name het laatste voor de scholieren,goed voorbeeld is Hilversum Sportpark.
  Voorts is toch een gerechtelijk uitspraak dat Nederlands Limburg een verbinding bieden moet van Belgisch Limburg naar Duitsland ?
  Dit naar kwestie de IJzeren Rijn.

  antwoord

 • Overijssel

  Overijssel

  23 april 2016 op 12:07 |
  Ik ben benieuwd hoe de plannen van Arriva uitpakken. Eind mei, begin juni weer naar Reijmerstok waar de busjes van Veolia voor de deur langs komen. Ik ben benieuwd of dit volgend jaar nog kan.

  Kees van Ramshorst

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen