13
maart
2019

Arriva draagt bij aan een schoner milieu in Limburg

Zestart ebus Maastricht2 rijden al een tijdje in Maastricht; de elektrische bussen van Arriva. De eerste stadslijn welke met elektrische bussen werd gereden was lijn 3. Vanaf 9 december 2018 is het aantal lijnen waarop Arriva elektrisch materieel inzet uitgebreid naar 5. Naast lijn 3 worden nu ook de lijnen 1,2,5 en 6 met 28 zero-emissie bussen gereden. En de opmars van deze milieuvriendelijke en stille voertuigen zal in de komende periode toenemen. Eind juni zullen ook de lijnen 4,7,9 en 10 in de regio Maastricht met elektrische bussen worden gereden. In de regio Parkstad/Sittard zullen de buslijnen 20 en 36/37 met de meer aangehaalde type bussen worden gereden. Ook in Sittard, Venlo en Venray zal de elektrische bus de diesel variant uit het straatbeeld doen verdwijnen.

Onder het toeziend oog en na een toespraken van gedeputeerde Hubert Mackus, wethouder Gert-Jan Krabbendam van de gemeente Maastricht en Patrice van Bergen, regiodirecteur van Arriva werd op 12 maart in de nieuwe garage aan de Korvetweg te Maastricht het startschot gegeven voor de ingebruikname van de elektrische bus. De nieuwe garage is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp zodat de werkplaats aan de hedendaagse milieueisen voldoet. Naast het repareren van de bussen kunnen in de nieuwe werkplaats ook de bussen door het RDW worden gekeurd en daarnaast kunnen er ook remproeven worden afgenomen.

De bussen worden 's nachts opgeladen in de garage van Arriva aan de Korvetweg in Maastricht. Omdat de bussen ongeveer 4 uur kunnen rijden worden de bussen op het eindpunt snel opgeladen om hun werk te kunnen vervolgen. Na de ceremonie gingen de genodigden in een elektrische bus naar de oplaadlocatie in de wijk Daalhof waar de lijnen 5 en 6 worden opgeladen.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen