17
juli
2016

Alstom levert 79 intercity’s aan de NS

Onlangstn nl-ns-icng-impression is bekend geworden dat de Franse treinenbouwer Alstom de nieuwe IC’s aan de NS gaat leveren. De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. De treinen zijn enkeldeks en hebben samen in totaal 25.000 zitplaatsen. De order van 79 IC-treinen bestaat uit 49 treinen met vijf rijtuigen en 30 treinen met acht rijtuigen. Verder krijgen de treinen bagageruimte voor grote koffers.

Bombardier, Siemens en Stadler waren ook in de race  voor de order, maar deze werd uiteindelijk aan Alstom gegund. De NS heeft de optie  in het contract om nog meer treinen te kunnen bestellen. De ICNG voor de NS bouwt voort op de beproefde technologie van de Alstom Coradia-treinen, waarvan reeds meer dan 2.400 treinen wereldwijd zijn verkocht.

Deze treinen kunnen ook worden ingezet op de hogesnelheidslijn (HSL). De ICNG-treinen moeten vanaf 2021 gaan rijden, dan nemen de door Alstom geleverde treinen het stokje over van de Traxx Intercity Direct treinen.  De treinen zullen in eerste instantie gaan rijden op de trajecten  Amsterdam-Rotterdam-Breda en Den Haag - Eindhoven en mogelijk ook op de Hanzelijn en tussen Utrecht en Amsterdam. De gehele ICNG-trein zal zijn voorzien van wifi en stopcontacten, rolstoeltoegankelijke toiletten, reisinformatieschermen, gescheiden afvalinzameling op de balkons, extra bagageruimte en camera’s in de trein en de aanwezigheid van noodknoppen.

Wat intercitymaterieel betreft heeft de NS in de afgelopen 20 jaar alleen dubbeldek-intercity's gekocht van het type VIRM. Over het algemeen hebben reizigers de voorkeur voor enkeldeks treinen, omdat deze ook beter toegankelijk zijn voor minder validen. De nieuwe intercity sluit ook beter aan op de perrons dan de huidige treinen. Dat maakt de trein ook beter toegankelijk voor reizigers met een kinderwagen of een rolstoel, dankzij een verbeterde schuiftrede. De nieuwe treinen zijn tevens zowel geschikt voor het rijden op  25 kV bovenleidingspanning (hogesnelheidslijn) als 1,5 kV (hoofdrailnet). Of ze ook geschikt zijn om over het gewone spoor naar België en Duitsland te rijden is nog niet bekend. Dit kan van belang zijn voor de mogelijke toekomstige doorgetrokken Intercity-verbindingen tussen Heerlen en Aken en tussen Maastricht en Luik.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen