04
april
2016

Aantrekkelijke OV-tarieven tijdens weekendafsluitingen A2 en A79

In april 14040623en mei 2016 zullen de A2 en A79 ter hoogte van knooppunt Kruisdonk (ten noorden van Maastricht) allebei in een weekend gedeeltelijk afgesloten zijn ten behoeve van het aanbrengen van nieuw asfalt. De A2 in de richting Eindhoven zal van 8 april 20.00 uur tot 11 april 06.00 uur afgesloten zijn. De A79 in de richting Heerlen zal van 30 april 20.00 uur tot 2 mei 06.00 uur afgesloten zijn. Het verkeer in de richting Eindhoven of Heerlen wordt tijdens de afsluitingen omgeleid.In de richting Maastricht zijn er echter geen afsluitingen en zal het verkeer geen hinder ondervinden.

Maastricht Bereikbaar biedt zaterdag 9 en zondag 10 april alsmede op zondag 1 mei aantrekkelijke alternatieven voor het reizen per trein of met buslijn 50 of 51 naar Maastricht en terug. Voor slechts  €2 wordt een treinretour aangeboden wat geldig is (ongeacht de afstand naar Maastricht en terug) op de trajecten Sittard-Maastricht Randwijck, Kerkrade Centrum-Maastricht Randwijck en Eijsden-Maastricht. Deze speciale treinretours zijn online verkrijgbaar via de website www.maastrichtbereikbaar.nl

Tevens kan op de buslijnen 50 (Aken-Gulpen-Maastricht) en 51 (Brunssum-Valkenburg-Maastricht) voor de prijs van 1 daldagkaart (€6 binnen Zuid-Limburg, van/naar Aken  €8,50) retour worden gereisd met maximaal 2 volwassenen en 4  kinderen tot en met 11 jaar.De dagkaart is verkrijgbaar bij de buschauffeur.

Er dient wel rekening te worden gehouden met de mogelijkheid dat bij slecht weer de werkzaamheden en de bijbehorende OV-aanbiedingen verschuiven naar geplande reserveweekenden.

Als toch met de auto naar Maastricht wordt gereisd is er uiteraard de optie om de auto gratis te parkeren op P+R-terrein Maastricht Noord om van daaruit voor €1 per persoon met buslijn 100 (elke 15 minuten) naar het centrum te reizen en terug. In de avonduren, als buslijn 100 niet meer rijdt, is het kaartje voor de retourrit ook geldig in de Veolia-stoptrein voor de rit tussen de stations Maastricht en Maastricht Noord. Deze trein (met eindbestemming Kerkrade Centrum) vertrekt elk half uur om ’11 en ’41 vanaf spoor 6 op station Maastricht.

Categories: Rover-Limburg

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen