• Home
  • Nieuws afdeling Limburg

Rover-Limburg

22
september
2015

Welkom op de vernieuwde website van Rover-Limburg

Afd Limburg 1De website van de zuidelijkste afdeling van Rover heeft een metamorfose ondergaan. Uiteraard blijven wij u via de vernieuwde site informeren over allerlei OV- wetenswaardigheden. Nieuw is echter dat u nu ook kunt reageren op onze artikelen en eevoudig toegang heeft tot de landelijke Rover-website. 

21
september
2015

Verbetering spoorverbinding Heerlen - Aken

Limburg4Op 14 april 2014 gaf staatsecretaris Wilma Mansveld het startsein voor de elektrificatie van het spoortraject Landgraaf – Herzogenrath. Het uiteindelijke doel van de elektrificatie betreft betere verbindingen met Aken via Heerlen, waaronder een intercity/sneltrein tussen Maastricht en Aken en mogelijk ook een intercity tussen Eindhoven en Aken.

19
september
2015

België wil station Maastricht als eindpunt van de tramlijn

Limburg Tim BoricIn een interview met Vlaams minister-president Geert Bourgeois in het Belang van Limburg komt naar voren dat de eindhalte station Maastricht een harde eis is voor het realiseren van de sneltramlijn Hasselt-Maastricht.  

12
september
2015

Reizigers met een verchipt sterabonnement opgelet!!!

Limburg1Rover-Limburg wijst houders van een OV-chipkaart met daarin opgenomen een zogenaamd verchipt sterabonnement van Veolia er op dat als men vergeet uit te checken er problemen zijn bij het terugbetalen van het niet gereisde bedrag. 

05
augustus
2015

Waar blijft de Spartacustram?

Limburg2Ludieke actie TreinTramBus: Spoorfietsen op lijn Hasselt - Maastricht. Sinds 1 augustus worden in Munsterbilzen spoorfietsen verhuurd waarmee je op de oude spoorbedding van de spoorlijn Hasselt-Maastricht kan fietsen. Leden van reizigersvereniging TreinTramBus fietsen vandaag over de spoorlijn, maar hopen tegelijk op een snelle realisatie van de Spartacustram.

18
juli
2015

OV-chipkaart kan binnen Nederland niet gebruikt worden bij De Lijn en TEC

thumb chipkaartRecentelijk was het mogelijk om voor een traject op Nederlands grondgebied (in Limburg binnen Maastricht) met een Belgische bus van De Lijn een speciaal kaartje bij de chauffeur te kopen tegen OV-chipkaarttarief. Deze regeling is inmiddels afgeschaft, de OV-chipkaart kan nu niet meer gebruikt worden bij De Lijn.

11
juli
2015

Dienstregeling met meer IC's tussen Eindhoven en Amsterdam wordt uitgesteld

thumb NStreinHet Programma Hoogfrequent Spoor(PHS) zou oorspronkelijk in 2017 worden ingevoerd. Op de "Dag van de rail" werd bekend dat het project waarschijnlijk niet eerder dan in 2018 wordt ingevoerd. De redenen hiervoor zijn de infrastructurele projecten rond Amsterdam en Utrecht en daarnaast speelt ook de aanschaf van Traxx-locomotieven mee die onder andere op het traject Eindhoven- Den Haag Centraal gaan rijden.

01
juli
2015

Eindhalte: het treinstation of voorlopig de van Hasseltkade

Afd Limburg 2De voorlopige eindhalte van de tram uit Hasselt naar Maastricht is nog steeds een discussiepunt bij de gemeentelijke verantwoordelijken / de Raad van Maastricht. Daarom willen wij ons standpunt nog eens toelichten. Reizigersvereniging ROVER vindt dat de realisatie van dit project een wezenlijk onderdeel is van een compleet model voor goed Openbaar Vervoer in onze Euregio, waarvan Maastricht het fysieke centrum is.

29
juni
2015

Met de trein naar het buitenland: hoe werkt dat tegenwoordig?

Limburg5“Kan ik in het buitenland wel uitchecken? Hoe kom ik door de poortjes met mijn e-ticket? Kan ik een keuzedag gebruiken als ik de grens over wil?” Sinds de invoering van de OV-chipkaart en gesloten poortjes staan veel reizigers met vragen wanneer zij naar het buitenland willen reizen.

<<  6 7 8 9 10 [11