't Gooi

Rondom Hillywood

thumb Afd gooi en vechtGooi en Vechtstreek omvat het busvervoer in de Gooistreek rondom Hilversum in de provincie Noord-Holland, incl. stadsdiensten Hilversum en Huizen. Rover-afdeling 't Gooi houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in dit gebied, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg Rocov-NH.

Amersfoort

Een stukje Utrecht en stukje Gelderland

thumb Afd Amersfoort 1Het werkgebied van de afdeling strekt zich uit over de Gelderse gemeenten Bar­ne­veld, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Nijkerk, Putten en Scherpenzeel en de gemeenten Amers­foort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg in de provincie Utrecht.

Lees hier het laatste nieuws van Rover-Amersfoort

Amstelland - Meerlanden

Belangenbehartiging in concessie Amstelland

thumb zuidt2Afdeling Amstelland - Meerlanden behartigt de belangen van reizigers in de concessie Amstelland-Meerlanden (Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn). We werken nauw samen met Rover-Amsterdam.

Amsterdam

Alles rond onze hoofdstad

AmsterdamDe afdeling Regio Amsterdam komt op voor de belangen van de reizigers in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht (momenteel uitgevoerd door het GVB), de Zaanstreek (momenteel uitgevoerd door Connexxion) en Waterland (momenteel uitgevoerd door EBS)

Bekijk hier de website van afdeling Amsterdam

Arnhem-Nijmegen

Eigen plekje binnen Rover-Gelderland

thumb Afd NijmegenRover Arnhem-Nijmegen behartigt de belangen van OV-reizigers in de Stadsregio Arnhem/Nijmegen. De Rover-afdeling houdt zich binnen dit gebied bezig met alles van treinen tot bussen en buurtbussen.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover Arnhem-Nijmegen.

Brabant

De gezelligste provincie!

thumb tilburgRover-Brabant zet zich in voor beter openbaar vervoer in Brabant en neemt deel aan het inspraakorgaan Reizigersoverleg Brabant.

Delft

Belangenbehartiging sinds 1972

thumb Afd DelftDe afdeling komt op voor de belangen van de reizigers in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en in een gedeelte van de gemeente Westland (kernen Naaldwijk en De Lier).

Bekijk hier de website van Rover-Delft.

Den Haag

Van Wassenaar tot Westland

thumb Afd Den HaagHet openbaar vervoer in deze regio valt onder de verantwoordelijkheid 
van het Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), een 
samenwerkingsverband van 23 gemeenten.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover-Den Haag.

Drenthe

Meer dan hunebedden!

thumb Afd plattelandAl het openbaar vervoer per bus in de provincies Groningen en Drenthe valt sinds het jaar 2003 onder beheer van het OV-bureau Groningen Drenthe. Rover-Drenthe houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg OV Consumentenplatform Drenthe.

Eindhoven (Zuidoost-Brabant)

De Brabantse Randstad

thumb Afd BrabantAfdeling Brabant-ZuidOost houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de voormalige Stadsregio Eindhoven en omvat diverse gemeenten rond Eindhoven, Helmond en Valkenswaard. 

Flevoland

Van natuurparken tot achtbanen

thumb Afd FlevolandVan OV in de polder, stadsdiensten Almere en Lelystad tot de bus naar Walibi. Rover-Flevoland houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg ROCOV Flevoland.

Friesland

Bussen, treinen en schaatsen

thumb Afd FrieslandProvincie Friesland omvat drie concessiegebieden, waaronder stad Leeuwarden. Rover-Friesland houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg Rocov Fryslân.

Gelderland

De grootste provincie van Nederland

thumb Afd GelderlandRover-Gelderland omvat een groot gebied van Rivierenland tot Arnhem en de Achterhoek. Rover-Gelderland omvat diverse sub-afdelingen. Afdeling Arnhem/Nijmegen heeft daarnaast een eigen website.

Gouda en Midden-Holland

Het groene hart van het land

thumb Afd GoudaRover-afdeling Gouda en Midden-Holland behartigt de belangen van OV-reizigers in Midden-Holland. Hierin liggen de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en  Zuidplas.

Bekijk hier de website van Rover-Gouda.

Groningen

De stad én de provincie

thumb Afd GroningenAl het openbaar vervoer per bus in de provincies Groningen en Drenthe valt sinds het jaar 2003 onder beheer van het OV-bureau Groningen Drenthe. Rover-Groningen houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de provincie, onder meer via inspraak in het reizigersoverleg OV Consumentenplatform Groningen.

Haarlem en omstreken

OV in de schaduw van Amsterdam

thumb Afd HaarlemRover-Haarlem komt op voor openbaar vervoer reizigers in Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Haarlemmerliede, Heemskerk, Heemstede, Overveen, Santpoort, Spaarndam, Spaarnwoude, Uitgeest, Velsen, IJmuiden, Zandvoort en Wijk aan Zee.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover-Haarlem.

Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

De moeilijkste concessienaam van Nederland

thumb fd Hoekse Waard019De concessie Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee omvat al het busvervoer op de eilanden eilanden Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee in de provincie Zuid-Holland. Rover-afdeling Hoekse Waard Goeree-Overflakkee houdt zich bezig met het gelijknamig concessiegebied. De afdeling neemt deel aan reizigersoverleg Consumentenplatform HW/GO.

Holland Rijnland

Leiden en omgeving

thumb thumb BusstationLeidenAfdeling Holland Rijnland houdt zich bezig met OV in de regio van Leiden. Onder meer via inspraak in het reizigersoverleg ROCOV Hollands Midden.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover Holland Rijnland.

Limburg

Het centrum van de Euregio

thumb Afd Limburg 3Rover-Limburg behartigt de belangen van OV-reizigers in de hele provincie Limburg.  Door overleg met Veolia, de NS en de provincie Limburg. Rover neemt samen met andere consumentenorganisaties deel aan het  "Reizigers Overleg Limburg" dat de consumentenbelangen van de reizigers in Limburg behartigt.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover-Limburg.

Noord Holland-Noord

OV in de Kop van Noord-Holland

thumb Afd NHNHet gebied van afdeling Noord-Holland Noord omvat het OV in de kop van Noord-Holland, incl. stadsdiensten Alkmaar, Hoorn en Den Helder en het vervoer op Texel. De afdeling neemt deel aan het officiële overlegorgaan Rocov-NH.

Rotterdam

Tussen de Nederlandse wolkenkrabbers

thumb Afd Rotterdam 3Rover-afdeling Regio Rotterdam omvat vijftien gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan de IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan de IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover-Rotterdam.

Twente

Reis mee, naar Enschede

thumb Afd EnschedeBinnen provincie Overijssel heeft Twente een eigen concessiegebied en eigen Roverafdeling. Het gebied omvat Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en de trein Almelo - Mariënberg. De afdeling neemt deel aan het officiële reizigersoverleg ROCOV Twente.

Utrecht

OV centraal in het hart van Nederland

thumb Afd UtrechtRover-Utrecht houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de hele provincie Utrecht, met uitzondering van regio Amersfoort. De afdeling neemt deel aan het officiële reizigersoverleg ROCOV Utrecht.

West-Overijssel

Alles behalve Twente

thumb Afd Deventer

De afdeling West-Overijssel behartigt de belangen van reizigers in de omgeving van Zwolle, Deventer en de kop van Overijssel, met de IJssel als grens. Meer in de tail omvat dit het gebied van de gemeenten Zwolle, Deventer, Kampen, Hardenberg, Steenwijkerland, Raalte, Olst – Wijhe, Zwartewaterland, Ommen, Dalfsen en Staphorst. 

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover West-Overijssel

Zeeland

Van de belbus tot de Fast Ferry

thumb Afd zeelandRover-Zeeland houdt zich bezig met belangenbehartiging voor de reiziger in de hele provincie Zeeland, onder meer via inspraak in het Overlegplatform OV (OPOV) Zeeland.

Zoetermeer

Van stadsbus tot RandstadRail

thumb Afd ZoetermeerRover afdeling Zoetermeer behartigd de belangen van de lokale reizigers. Rover Zoetermeer wil het openbaar vervoer verbeteren en wil daar zeker het bedrijfsleven bij betrekken. Rover-Zoetermeer neemt deel aan het reizigersoverleg ROCOV Hollands Midden.

Bekijk hier het laatste nieuws van Rover-Zoetermeer.