Er wordt aan het spoor gewerkt..


thumb Haarlem station drukte vanwege Leiden foto Leon TebbensHoe houden we de overlast beperkt?

Werk aan het spoor is soms nodig. Helaas kan de reiziger hier flink overlast van ervaren. Soms meer dan nodig.

Werk aan het spoor kan klantvriendelijker

Als reizigers hebben wij best begrip voor overlast door spoorwerkzaamheden. Maar we willen dan wel graag weten waarom er minder treinen rijden en waarom juist nu. En wat het doel is van de werkzaamheden. Goede communicatie en service door de vevroerders kan de overlast verlichten. Helaas schort het daar nogal eens aan. Daarom komen er altijd veel klachten binnen bij Rover tijdens spoorwerkzaamheden.

Aanbevelingen van Rover

Rover heeft de klachten geanalyseerd die binnen kwamen tijdens de grootschalige werkzaamheden rondom Leiden in april 2019. Daarna hebben we een aantal aanbevelingen gedaan aan NS en ProRail. We vragen om de volgende verbeteringen:

  1. Leg reizigers uit waarom er aan het spoor gewerkt wordt en waarom dit juist nu moet gebeuren.
  2. Zorg voor genoeg zitplaatsen door niet teveel treinen te schrappen en door langere treinen in te zetten.
  3. Zorg voor goede informatie en ruim voordat de werkzaamheden plaatsvinden. Informeer reizigers niet alleen via Internet maar ook met flyers, omroepberichten, etc. 
  4. Leg meer wissels en keervoorzieningen aan zodat er ook bij werkzaamheden een beperkte dienstregeling gereden kan worden.
  5. Compenseer reizigers bij grote overlast met meer dan een kopje koffie. Compenseer ook reizigers die betalen voor een 1e klas abonnement maar daar geen voordeel van hebben (door grote drukte in de coupés of door gebruik van een NS-bus).
  6. Overleg altijd met Rover bij het plannen van grootschalige spoorwerkzaamheden.
Meer weten? Download hier ons rapport.  


lidwordenHelp mee

Rover zet zich in voor klantvriendelijker werken aan het spoor en jij kunt ons helpen. Je kunt ons steunen door lid te worden van Rover. Of door ervaringen en ideeën met ons te delen. Heb je overlast ervaren door spoorwerkzaamheden of een idee hoe dit beter kan? Laat dan feedback achter via onderstaand formulier.

Feedback werk aan het spoor

Ik wil graag dat Rover gebruik maakt van mijn ervaringen en ideeën in de inzet voor klantvriendelijker werken aan het spoor.

Persoonlijke gegevens

Achternaam:(*)
Invalid Input
Voornaam:
Invalid Input
Emailadres(*)
Invalid Input
Opmerkingen
Invalid Input
(*)
Invalid Input
Zet svp een vinkje in de antispam-beveiliging:(*)
Invalid Input