Beste IP Camera van 2022Nieuwe IP camera kopen?

Je wilt je veilig voelen in en rondom huis, dus extra beveiliging kan geen kwaad. Een camera houd in de gaten wat er gebeurd, zowel in en buiten huis. Een slimme IP camera houd je daarbij ook op de hoogte, waar je ook bent. Wel zo handig wanneer je op vakantie bent. Zo laat je nooit onbeheerd je huis achter. Bij de aanschaf van een IP camera is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten: de ene IP camera is de andere niet. Wil je een camera voor binnen of buiten? Moet de camera of afstand bestuurbaar zijn en wil je op de hoogte gehouden worden via je telefoon?

Ben je op zoek naar een IP camera? Het aanbod is groot, en met de komst van de slimme IP camera’s wordt het aanbod steeds uitgebreider. Zo zijn er verschillen in de beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijk, prijs en functies. Daarom helpen we je met het vinden van een geschikte IP camera. We zetten op een rij waar je op kunt letten en zoeken uit welke IP camera het beste getest en beoordeeld wordt. Weet je welk alarmsysteem je wilt hebben? Dan hebben wij een overzicht van de beschikbare prijzen bij een groot aantal verkooppunten: zo weet je zeker dat je niet teveel betaald!

De IP camera keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type IP camera het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van beveiliging en beveiligingscamera’s. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke soort camera het beste bij jou past!


Wil je de IP camera binnen of buiten plaatsen?
Wil je de IP camera via WIFI (draadloos) kunnen verbinden?
Wil je de IP camera aansluiten op het stroomnet of met accu?

De beste IP camera

Om je op weg te helpen zetten we voor je op een rij wat de beste IP camera’s zijn op dit moment. Deze worden geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. De kwaliteit wordt bepaald aan de hand van de bouwkwaliteit, de beeldresolutie en gebruiksvriendelijkheid. Hierbij nemen we de reviews van gebruikers mee in onze beslissing, want deze vertellen ons het beste hoe goed de IP camera’s daadwerkelijk werken. We controleren de nieuwste producten en nieuwe reviews dagelijks om er zeker van te zijn dat onze lijst met beste IP camera’s altijd up-to-date is.

Wat is een slimme IP camera?

Een IP camera is niet hetzelfde als de ouderwetse beveiligingscamera. Het verschil zit hem in hem in de manier van opnemen en de mogelijkheden voor jou als gebruiker. Een slimme IP camera maakt simpelweg gebruik van een internet netwerk, WiFi of ethernet. De HD kwaliteit beelden worden opgenomen via het netwerk welke draadloos worden verzonden en live bekeken of teruggekeken kunnen worden op een recorder, computer en zelfs op je telefoon. In de meeste gevallen kun je zelf kiezen wat voor berichtgeving je ontvangt: een push bericht op je telefoon of een e-mail.

Door de aansluiting op je thuisnerwerk heb je direct toegang tot de beelden. Een slimme IP camera is een veelzijdig apparaat: het dient als beveiligingcamera, maar kan ook als webcam of babymonitor gebruikt worden. Naast de beelden heeft een slimme IP camera vaak ook geïntegreerde bewegingssensoren. Sommige merken bieden premium opties aan, bij het afsluiten van een abonnement krijg je extra mogelijkheden.

Verschillende soorten IP camera’s

Binnen of buiten camera

Een IP camera voor buiten heeft andere specificaties dan een IP camera voor binnen. Buiten camera’s hebben een verder (dieper) zicht en kunnen zo een groter oppervlak in de gaten houden. Daarbij hebben buiten camera’s vaak ook nachtzicht zodat je ook in de nacht. De kwaliteit van de beelden kan hier wel op achteruit gaan, en in enkele gevallen betekend dit zwart-wit beeld, maar zo weet je wel wat er in de nacht rondom het huis gebeurd. Een binnen camera heeft daarentegen minder diep beeld, maar daarentegen wel een breder beeld. Zo heb je dus een beter overzicht. Denk bijvoorbeeld aan een 360 graden camera waarmee je de hele ruimte in de gaten kunt houden. Naast de keuze tussen een binnen- en buitencamera zijn er nog specifieke camera’s waar je uit kunt kiezen. Zeker in het geval van inbraakpreventie is het handig om te kijken welke functies een IP camera in jou geval nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een Dome-camera: een ideale camera indien je inbraak wilt vastleggen. Deze camera is niet alleen bestand tegen vandalisme maar laat ook niet goed zien vanuit welke hoek hij opneemt. Zo is het lastig om de camera te ontlopen. Een PTZ-camera (pan-tilt-zoom camera) kan live draaien, kantelen en inzoomen en het doelwit zo extra goed en scherp in beeld brengen.

Draadloos aangesloten

Een draadloze/slimme IP camera kan op elke gewenste plek geplaats worden. Je hoeft geen rekening te houden een ethernetkabel. Let wel op: dit zegt niks over de stroomvoorziening. Deze kan nog steeds afhankelijk zijn van een adapter, maar kan ook beschikken over batterijen zodat je helemaal vrij bent in de plaatsing van de beveiligingscamera. Omdat de beelden via het netwerk worden verzonden naar de recorder, laptop of telefoon, moet de slimme IP camera moet wel binnen het bereik van een netwerk geplaats worden. Een WiFi netwerk is buiten de voordeur niet altijd even sterk, dus het is goed om te weten of je niet toch beter een IP camera met ethernet kabel kunt aanschaffen. Je kunt gemakkelijk controleren of je WiFi netwerk voldoende sterk is. Ga op de plek staan waar je de IP camera op wilt hangen, is dit buiten de deur, zorg dat dat je de voor- en achterdeur sluit. Ga met je mobiel naar Fast.com en test hier de snelheid van je internetverbinding. Doe dit zeker drie keer. Is de verbindingssnelheid alle drie de testen hoger dan 20 Mps? Dan is de draadloze verbinding geschikt. Is dit niet het geval? Dan kies je voor een IP camera met een ethernetkabel of een adapter om de WiFi verbinding te versterken.

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe IP camera, de plaatsing van de camera, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kan dit een lastig klusje zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en je daarom ook graag helpen bij het beveiligen van je huis. We hebben alle tips en informatie die we kunnen vinden over IP camera’s gebundeld.

Onderdeel van je smart home

De meeste slimme IP camera’s kunnen gekoppeld worden aan een alarmsysteem. Je kunt er zelfs je rookmelder of watersensor op aansluiten, zodat je altijd overal op de hoogte gehouden wordt. maar denk bijvoorbeeld ook aan slimme lampen welke aan gaan wanneer de bewegingssensor iemand op het erg detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen volledig afgestemd worden op jou voorkeur. Deze producten kunnen los van elkaar gekocht worden waarna je ze zelf koppelt, maar zijn ook in pakketten te koop. Let bij het aanschaffen van losse producten wel op of deze producten met elkaar gekoppeld kunnen worden, dit staan vrijwel altijd aangegeven! Heb je een home platform en wil je hier de slimme IP camera op aansluiten, zorg dan dat die IP camera geschikt is voor het home platform wat jij gebruikt. Twijfel je? Neem dan contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.

Het assortiment IP camera’s

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe IP camera?

De ene slimme IP camera is de andere niet. Om je op weg te helpen zetten we op een rij waar je zoal op kunt letten. Denk hierbij aan de voorziening van stroom of internet, de beeldresolutie, maar ook verschillende opties die wel of niet handig zijn in gebruik.


Stroomvoorziening van de IP camera

Het is goed om na te denken over de stroombron van de IP camera. Dit hangt uiteraard af van de plek waar deze komt te hangen. Er zijn twee opties: wel of geen accu. Daarnaast zijn er ook IP camera’s met Power over Ethernet (PoE). Een IP camera met PoE wordt door middel van de ethernet kabel voorzien van stroom. Er is dan geen aparte stroomvoorziening nodig. Zo kan de IP camera geplaats worden op een plek zonder stopcontact.

Resolutie van de opname

De resolutie van het beeld bepaald de scherpte. Ultra HD (ook wel 4K) is op dit moment de hoogst verkrijgbare resolutie. Daarna komt full HD, wat de meest gebruikelijke is. HD ready is de laagst verkrijgbare resolutie. Dit is voor het zien van beweging en personen geen probleem, maar inzoomen op gezichten is niet altijd mogelijk.

IP camera met nachtzicht

Een IP camera met nachtzicht maakt gebruik van infraroodverlichting om ook in het donker beweging vast te kunnen leggen.

Opslagmogelijkheden van de beelden

Er zijn verschillende mogelijkheden om de gemaakte beelden op te slaan, zodat deze op elk gewenst moment teruggekeken kunnen worden. Zeker wanneer het om inbraakpreventie gaat is het erg handig om de beelden op te slaan en terug te kijken. De mogelijkheden variëren van SD kaart, Cloud, PC, NAS en een intern geheugen.

Gecombineerd met een alarmsysteem

Wil je je huis nog beter beveiligen? Dan is een slimme IP camera met alarmsysteem wellicht wat voor jou. Je kunt instellen dat er rond bepaalde tijden meldingen worden gemaakt bij beweging op de camera, bijvoorbeeld wanneer je zelf van huis bent of in de avond en nacht. Deze combinatie is vaak in pakketten te koop, maar kan ook los gekocht worden. Let dan wel op dat je de IP camera kunt koppelen aan een alarmsysteem. Tenslotte zijn er ook nog IP camera’s welke alleen functioneren wanneer ze gekoppeld zijn aan een alarmsysteem.

Verschillende manieren om je huis te beveiligen

Beste IP camera’s van 2022

Bekijk de selectie van de beste IP camera’s van dit jaar

Alarmsystemen

Overzicht van de nieuwste alarmsystemen

Magneetsloten

Krijg een melding bij inbraak

Deursloten

Beveilig jezelf tegen inbrekers