Beste alarmsysteem van 2022Nieuw alarmsysteem kopen?

Wil jij je huis, kantoor of garage niet onbeheerd achterlaten? Met een alarmsysteem en IP-camera ga je met en gerust hart van huis. Een inbraak is zo gebeurd. Gelukkig zijn er opties om je huis goed te beveiligen: een alarmsysteem of IP-camera houden het huis en de omgeving in de gaten en geven jou een melding als er iets aan de hand is, waar je ook bent. Zo ben je overal op de hoogte van de beweging in de buurt van jou huis, wel zo handig!

Om ervoor te zorgen dat je een geschikt alarmsysteem kiest is het handig om te weten welke opties er zijn. Een alarmsysteem is vaak draadloos, waardoor de detectoren op elke gewenste plek geplaats kunnen worden, wel zo handig. Ook kan het eenvoudig uitgebreid worden met IP camera, rookmelder, waterdetectie en nog veel meer. De mogelijkheden zijn uitgebreid en zijn aan te passen aan jou voorkeur. Welk alarmsysteem het beste is voor jou situatie hangt van een aantal factoren af. Wij hebben uitgezocht welke alarmsystemen de beste prijs-kwaliteit hebben en zetten voor jou op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een geschikt alarmsysteem. Zo helpen we jou met het kiezen van het meest geschikte alarmsysteem!

De IP camera keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type IP camera het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van beveiliging en beveiligingscamera’s. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke soort camera het beste bij jou past!


Wil je de IP camera binnen of buiten plaatsen?
Wil je de IP camera via WIFI (draadloos) kunnen verbinden?
Wil je de IP camera aansluiten op het stroomnet of met accu?

De beste alarmsystemen van 2022

De alarmsystemen met de beste prijs-kwaliteit verhouding zetten we voor je op een rij. Zo maken we de keuze nog makkelijker. De kwaliteit is bepaald aan de hand van de bouwkwaliteit, opties, gebruiksvriendelijkheid en reviews van gebruikers. De reviews vertellen ons tenslotte hoe de alarmsystemen nu ècht bevallen. De reviews en nieuwe producten worden dagelijks gecontroleerd zodat we er zeker van zijn dat deze lijst altijd up-to-date is.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Alarmsystemen staan altijd aan: wanneer jij slaapt, houdt het alarmsysteem de gewenste plekken voor jou in de gaten. Daarnaast kun je het alarmsysteem compleet met een glasbreukmelder, magneetslot en IP camera, maar ook met een rookmelder, lekkagemelder, sirene of extra bewegingssensoren.

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe IP camera, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande IP camera te maken heeft.

Onderdeel van je smart home

Een slim alarmsysteem kan gekoppeld worden aan overige slimme apparaten, zoals de IP camera, slimme deurbel, de rookmelder, watersensor en zelfs de lampen. Loopt er iemand op het erf, dan springen de lampen automatisch aan. Zo zijn er veel voorbeelden te bedenken, volledig aan te passen aan jou voorkeur. Het alarmsysteem is te koop in pakketten in combinatie met andere slimme apparaten, maar ook los. Heb je al een slim systeem in huis? Let dan bij de aankoop op dat het nieuwe alarmsysteem gekoppeld kan worden met jou systeem. De meeste systemen kunnen zowel aan Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Samsung SmartThings, Homey als IFTTT gekoppeld worden, maar enkele apparaten kunnen niet of aan beperkte systemen gekoppeld worden.

Het assortiment alarmsystemen

Welk alarmsysteem is geschikt voor jou?

Door de juiste maatregelen te treffen maak je de kans op inbraak zo klein mogelijk. Maar welke maatregelen passen het beste bij jou huis en situatie? Het aanbod is groot en varieert enorm. Daarnaast verschilt jou situatie ook van die van anderen. Want hoe groot is je huis of kantoorpand? Hoeveel inbraakgevoelige plekken zoals deuren en ramen zijn er? Wij zetten op een rij waar je op kunt letten bij de keuze van een alarmsysteem, zodat je goed op de hoogte bent en de juiste keuze kunt maken. Heb je nog vragen na het lezen van onze tips? Neem dan contact met ons op, dan kijken we hoe we je verder kunnen adviseren!


Type aansluiting: draadloos of niet?

Welke type aansluiting je kiest hangt van de gewenste plek en het WiFi bereik af. Heb je op de locatie van het alarmsysteem voldoende WiFi bereik, dan kun je voor een draadloze verbinding kiezen. Een alarmsysteem kan ook aangesloten worden op het mobiele netwerk of de vaste telefoonlijn.

Weet je niet zeker of je WiFi netwerk voldoende bereik heeft op die plek? Je controleert dit door met je telefoon op de gewenste plek te gaan staan en de snelheid te controleren op Fast.com. Zorg ervoor dat je deuren en ramen dicht doet tijdens de controle. Is de snelheid drie keer boven de 20 Mps, dan is het bereik voldoende sterk! Is dit niet het geval? Kies dan voor een ethernetkabel of een WiFi versterker.

Meekijken op afstand?

Wil je op afstand toegang hebben tot het alarmsysteem, dan is een slim alarmsysteem met een IP-camera een goede optie. Waar je ook bent, je opent je app en kijkt live mee. Wel zo handig wanneer je ver van huis bent maar toch wilt controleren wat er thuis of op kantoor gebeurd.

Type alarmsignaal: een push-bericht, geluid of telefoontje?

Je kiest zelf voor het soort alarm. Ben je op stap en krijg je een melding, wil je deze dan krijgen middels een melding op je telefoonscherm, een SMS, een e-mail of een telefonische oproep? En het alarm op de plek zelf varieert ook: een geluidsalarm, lichtalarm of stil alarm.

Bediening

Het gebruiksgemak is vaak niet het eerste waar je op selecteert in de zoektocht naar een nieuw alarmsysteem, toch moet dit niet onderschat worden. Je wilt er tenslotte goed mee overweg kunnen. Er zijn drie varianten: fysieke knoppen, een touchscreen of bediening middels een app. In het geval van een slim alarmsysteem zal de laatste optie aan de orde zijn.

Extra bewegingsmelders en glasbreukmelders

Hoe ver je het alarmsysteem wilt uitbreiden hangt af van de locatie die je wilt beveiligen, het aantal ramen en deuren en uiteraard of je wel of geen beelden wilt opnemen (en bewaren om later terug te zien). Een extra bewegingsmelder is nuttig wanneer je toch die extra hal of een andere hoek van het erf ook wilt beveiligen. Een glasbreukmelder wordt geactiveerd bij het openen van een deur of raam of wanneer er een trilling in het raam wordt waargenomen.

Vrijwel elk alarmsysteem is uit te breiden, maar een slim alarmsysteem is hier misschien nog wel het meest geschikt voor. Je voegt gemakkelijk een nieuw component toe en dit wordt direct gedetecteerd door de rest van het systeem. Denk bijvoorbeeld ook aan slimme lampen welke aan gaan bij een melding. Of aan een rookmelder welke een signaal afgeeft op zowel de locatie zelf als op je telefoon. Zo ben je altijd op de hoogte!

Huisdiervriendelijk

Heb je thuis een huisdier rondlopen? Dan is het wel zo handig om te voorkomen dat de bewegingsmelder afgaat als je hond toevallig voorbij loopt. Sommige bewegingsmelders hebben daarom een tolerantiegrens voor een huisdier met een bepaalde grootte en een bepaald gewicht. Heb je een groter of zwaarder huisdier, dan is het handig om de ruimte te beveiligen met deur- en raamcontacten en/of glasbreukmelders in plaats van een bewegingsmelder.

Installatie

De installatie van het alarmsysteem hoeft niet complex te zijn. In sommige gevallen kan het heel goed voor jouzelf gedaan worden, ook als je geen technicus bent. De slimme alarmsystemen koppelen automatisch met elkaar. Is het toch te ingewikkeld of heb je er simpelweg geen zin in, dan doe je er goed aan om iemand het alarmsysteem te laten controleren. Controleer gelijk of eventuele IP-camera’s en andere slimme apparaten in huis ook gekoppeld zijn.

Merken inductie kookplaten

Er zijn verscheidende merken inductie kookplaten. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe inductie kookplaat. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, AEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.